'Anadilde savunma' tasarısı alt komisyonda

TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda ''anadilde savunma hakkı'' olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu İle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı alt komisyona havale etti.

Yayınlanma: 20.11.2012 - 15:06
Abone Ol google-news

TBMM Adalet Komisyonu, AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya'nın başkanlığında toplandı. İyimaya, tasarı komisyona geldiği zaman, ''tasarıyı bir günde müzakere ederiz ve çıkarırız'' dediğini, ancak tasarıyı incelediği zaman, alt komisyon çalışmasının zorunlu olduğunu gördüğünü ifade etti. İyimaya, İçtüzük'ün Komisyon Başkanı olarak kendisine, ''gündemi belirleme, erteleme, iptal etme ve genişletme yetkisi'' verdiğini anımsattı.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal'ın konuyla ilgili kanun teklifleri olduğunu belirten İyimaya, bu tekliflerin, tasarı ile birleştirilmesini milletvekillerinin oylarına sunacağını bildirdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, tasarının geneli üzerindeki sunumu ile milletvekillerinin konuşmalarının, alt komisyon çalışmasından sonra yapılacağını ifade eden İyimaya, ''Alt komisyon çalışsın, milletvekilleri ondan sonra sınırsız bir şekilde konuşsun, komisyon teknik çalışmasını yapsın'' dedi. Söz konusu tekliflerin tasarı ile birleştirilmesinin ardından, tasarı alt komisyona gönderildi. İyimaya, alt komisyondan raporunu 26 Kasım Pazartesi günü vermesini isteyerek, tasarının üst komisyonda 27 Kasım Salı günü görüşülmesini planladıklarını kaydetti.

Alt komisyonda, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ve BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler