Anadolu Ateşi Antalya sezonunu açtı

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesindeki Gloria Aspendos Arena'da 1 Kasım'a kadar haftanın iki günü ''Anadolu Ateşi'', bir gün ''Troya'', Temmuz ayından itibaren de yeni gösteri ''Doğunun Kapıları'' sahnelenecek.

Yayınlanma: 20.04.2011 - 09:04
Abone Ol google-news

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Ateşi'nde amaçladıkları ve hedefledikleri noktaya geldiklerini bildirdi.

Zaman zaman çeşitli aksaklıklar yaşadıklarını, ancak Türk halkı ve medyasının ilk günden beri yanlarında olduğunu vurgulayan Erdoğan, İstanbul ve Antalya'da oynarken yurt dışında sabit gösteriler yapmayı hedeflediklerini ve bunun ilk adımını Köln'de attıklarını anlattı.

Erdoğan, uzun vadede hedeflerinin ise Türkiye'deki okullaşma örneğini yurt dışına taşımak ve oradaki dansçılarla gösteri yapmak olduğunu belirtti.


Temmuzda "Doğu'nun kapıları" başlıyor

Erdoğan, Antalya'da yeni sezonu bu yıl erken başlattıklarını belirterek, Temmuz'da ''Doğunun Kapıları'' adlı yeni bir gösteri daha sahnelemeye başlayacaklarını söyledi.

Erdoğan, iyi bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini kaydederek, ''Dans topluluğunun dünyada marka oturmuşluğu ve bilinirliği arttı'' dedi.

Yurt dışı gösterileri hakkında da bilgi veren Erdoğan, Almanya'nın Köln kentinde 11 Mayıs'ta başlayacak gösterilerin ağustosta Lübnan'da, ekimde Katar'da, kasımda Ukrayna'da ve aralıkta Hindistan, Kazakistan ile Bangladeş'te yapılacağını bildirdi.

Gelecek yılın ilk gösterisinin Avustralya'da Şubat ayında ''Troya'' ile başlayacağını ifade eden Erdoğan, Amerika'da ise eylülde 25 gösteriyle sanatseverlerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Turne takvimlerinin 2013'ün ortasına kadar programlandığına işaret eden Erdoğan, Avrupa'daki insanların, Türkiye'nin bir klasiği ve markası olan Anadolu Ateşi'ni çok iyi bildiğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler