Anafor operasyonu'nda yargılama devam etti

İzmir'de, organize suç örgütüne yönelik ''Anafor'' operasyonu kapsamında 10'u tutuklu 176 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 27.01.2010 - 17:37
Abone Ol google-news

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasının ikinci gününde, iddianamede müşteki sıfatıyla yer alan 6 kişi ifade verdi. Müşteki Murat Yıldız, emniyette verdiği ifadeleri kabul etmediğini, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Sanıklardan Şeref Yıldız ve Maksut Tuğluk'un kendisinden tehditle para almadığını, borç verdiğini anlatan Murat Yıldız, şöyle konuştu:
''Şeref Yıldız ile bir yerde, soyismimiz benzer olduğu için tanışmıştık. Bir müşterimle aramda ihtilaf doğdu. Bu kişi bana, 'Ahmet Tekin Baykal'a seni şikayet edeceğim' dedi. Ben de 'Sen söylersen ben de söylerim' dedim. Daha sonra Şeref Yıldız ile Maksut Tuğluk'a durumu anlattım. Şeref Yıldız telefonda bana şaka yaparak, 'Sen Ahmet Tekin Baykal'ın ismini kullanmışsın. Senin cezanı kestik' dedi. Bu şakaydı. Maksut Tuğluk'a 2 bin lira borç verdim ve daha sonra paramı geri aldım.''

Organize suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Ahmet Tekin Baykal ise söz alarak, ''Eğer kendisinden benim ismimi kullandığı için para istemişlerse şikayetçi olsun. Benden korkmasına gerek yok, kendisine şeref sözü veriyorum'' dedi.

Müşteki Nusret Soyugüzel de ''kendisinden Ahmet Tekin Baykal'ın ismini kullandığı'' gerekçesiyle para istenmediğini söyleyerek, şikayetçi olmadığını belirtti.

Müştekilerden Serdar Karaca ise Vedat Orhan Çelenk'in Pasaport Semti'nde bir kahvehanedeki hisselerine talip olduğunu belirterek, ''Vedat Orhan Çelenk ile anlaştık. 100 bin lira kredi çektim. Çelenk bana parayı Ahmet Tekin Baykal'a ödeyebileceğimi söyledi. Ben de ona ödedim. Daha sonra Çelenk hisseleri devretmedi. Ben de Baykal'dan parayı istedim. O da beni mağdur etmeyeceğini ve kredi taksitlerini ödeyeceğini söyledi. Halen borçları ödüyor. Beni Vedat Orhan Çelenk mağdur etti'' dedi.

Müşteki Hayri Hikmet Uçuk, sanıklardan Aytaç Kocatoros tarafından işletilen kumarhaneye Kemeraltı'ndan aldığı sahte oyun fişi soktuğunu anlatarak, ''Benim sahte fişle oyun oynadığımı tespit ettiler. 'Buradan çıkamazsın' deyip fişlerin karşılığını istediler. Ben de kredi kartlarımı verdim. 2 bin 900 lira para çekmişler. Bana göre 900 lira kadar fazla para almış oldular. Şikayetçiyim'' diye konuştu.

Müşteki Ayşe B. ise bir kişiyle aile meselesi nedeniyle davalık olduklarını, akrabası sanık Ahmet Yardım'ın bu işi çözebileceğini söylediğini ifade ederek, ''Bizden 'Davalık olduğunuz kişinin elinde seninle ilgili bir kaset varmış' diyerek para talep etti. 9 bin lira kadar verdik. Elinde kaset de yokmuş ve bizi tehdit etmeye başladı. Biz de şikayetçi olduk'' dedi. Müştekilerden Yücel Özkan ise sanıklardan Bünyamin Aras'ın Bornova'daki barıyla, kardeşinin dükkanının bitişik olduğunu söyledi.

Bünyamin Aras'ın, kendi dükkanlarını barıyla birleştirmek istediğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
''Kabul etmedik. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. 'Sen hiç teşkilat dayağı yedin mi?' diyerek beni tehdit etti. Daha sonra başkaları da dükkana gelip gitmeye başladı. Ben bu kişileri Bünyamin Aras'ın gönderdiğinden şüphelendim. Daha sonra barıştık. Ben dükkanı başka birisine devrettim. Paramı da aldım. Şikayetçi değilim.''

İkinci duruşmanın yarınki bölümde müştekilerin ifadelerinden sonra tanıkların ifadelerinin alınmasına geçileceğini belirten mahkeme başkanı, oturuma son verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler