'Anayasa değişikliği 8 yıl geciktirildi'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, 2002'de anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşıldığı halde bunun, 8 yıl geciktirildiğini iddia etti.

'Anayasa değişikliği 8 yıl geciktirildi'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.04.2011 - 13:01

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, ''hükümetin seçim beyannamesi ile geçmiş seçim beyannameleri karşılaştırıldığında, halkı pembe tablolarla kandırdığının görüldüğünü'' öne sürdü.

Birol Aydın, açıklamasında şunlara yer verdi:
''AK Parti'nin geçmiş beyannamelerde yer verip bugüne kadar yapmadığı vaatleri; 'ileri demokrasi' diyorlar ama siyasi partiler yasasını, seçim yasasını gündemlerine bile almadılar. 'Siyasetin yeniden yapılandırılması' diyorlar ama siyasal partiler yasası da seçim yasası da aynen korundu. 'Bir numaralı proje yeni anayasa' denilmesine rağmen 2002'de anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşıldığı halde bu, 8 yıl geciktirildi. 'Büyük ekonomi' diyorlar ama yoksullukta da üçüncüyüz. OECD bölgesinde ortalama yoksul nüfus oranı yüzde 11,1 ve bu oran Türkiye'de yüzde 17. Yolsuzluk endeksinde Türkiye 11'inci sırada yer aldı. En yüksek gelir eşitsizliği olan üç ülke ise Şili, Meksika ve Türkiye.''

Aydın, Türkiye'de 2008 yılı itibarıyla bebek ölümü oranının binde 17 olduğunu, bunun OECD ortalamasının 3 katından fazla olduğunu savunarak, ''Lider ülke' diyor ama eğitime para yok. Türkiye'nin 2007'de zorunlu eğitim için çocuk başına yıllık eğitim harcaması bin 246 dolar iken, OECD ortalaması 8 bin 70 dolar'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye'nin kişi başına gelir, kadın-erkek eşitliği ve yaşam kalitesi endekslerine göre de gerilerde olduğunu ifade eden Aydın, hükümetin vaatlerini gerçekleştirmediğini, iktidara gelmeleri halinde bu tabloyu değiştireceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler