Android nerede doğdu?

Dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olan Android’in aslında Google tarafından bulunmadığını biliyor muydunuz?

Yayınlanma: 21.04.2014 - 14:52
Abone Ol google-news

Dünyanın büyük bir çoğunluğu tarafından kullanılan popüler işletim sistemi Android herkes tarafından biliniyor ve Google‘ın en önemli ürünü olarak biliniyor. Google, Android‘i daha küçücük bir çocukken onu büyüterek dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi haline getirmeyi başardı.

Ancak çok kişinin bildiği gibi Android işletim sistemi aslında Google tarafından geliştirilmedi. 2003'te asıl amacı dijital kameralar olan mobil işletim sistemi 2005 yılında Google tarafından farkedildi ve günümüzün en popüler işletim sistemi Android‘i bünyesine kattı.

Robot aşığı ve mühendis olan Andy Rubin, OS mühendisleri ekibi ile beraber Android işletim sistemini geliştiren ilk kişi oldu. İlk olarak kameralar için geliştirilen işletim sisteminin bu platform İçin uygun olmadığının farkına vararak hedeflerini cep telefonlarına çevirdiler.

Kuruluşundan bir yıl sonra bütçesi kalmayan ekip hemen görüşmelere başladı. Samsung ile ilk görüşmesini yapan ekip ne yazık ki dalga geçilerek geri çevrildi. Sonraki görüşme 2005 yılında Google ile oldu. Google her zaman olduğu gibi yenilikçi ve üretken insanlara bünyesinde yer vermeyi kabul etti ve zamanla büyüyen bu platform günümüzün en popüler mobil işletim sistemi olmayı başardı.

Acaba zamanında Samsung bu teklifi geri çevirdiği için pişman olmuş mudur?

Bound by Flame’den yeni görseller


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler