Ankara Baro Başkanı: Suç duyurusunun hukuki altyapısı yok

Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT tırları haberi nedeniyle gazeteci Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi hakkında bireysel suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak "Cumhurbaşkanı'nın suç duyurusunun hukuki altyapısı yok" dedi.

Yayınlanma: 02.06.2015 - 17:05
Abone Ol google-news

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Hürriyet'ten Zeynep Gürcan'a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başvurusunun "hukuksal altyapısının bulunmadığını" söyledi. Haberde, ne Cumhurbaşkanı'na yönelik şahsi bir tartışma, ne de suçlama bulunmadığını kaydeden Canduran, "Ülkemizde basın özgürlüğü var. Basının hangi durumda neyi yazamayacağı da gerek basın kanunu, gerekse Türk Ceza Kanunu ile belirlenmiş durumda. Cumhurbaşkanı da olsa, normal bir vatandaş da olsa, kimse bu kanunlardan muaf değil. Haberde, Cumhurbaşkanı'nın şahsı ile ilgili bir tartışma ya da kendisine yönelik bir suçlama bulunmadıkça, Cumhurbaşkanı'nın şahsi suç duyurusunda bulunmasının hukuksal altyapısı yoktur" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar'ın, kanunlarla güvence altına alınan "haber yapma özgürlüklerini kullandıklarını" da kaydeden Ankara Barosu Başkanı, "Bu suç duyurusu konusunda takipsizlik kararı verilmesini bekliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler