'Ankara Katliamı'nda ‘ihmal’ iddiaları ikinci kez işleme konulmadı

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgili kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin yapılan suç duyurusunu işleme koymama kararı verdi. Savcılık, daha önce yine aynı kişiler hakkında yapılan suç duyurusunu işlememe koymama kararı vermişti.

Yayınlanma: 28.01.2016 - 16:31
Abone Ol google-news


Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 10 Ekim’de Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamaya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve MİT müstaşarı Hakan Fidan başta olmak üzere olayda sorumluluğunun bulunduğunu iddia ettiği kişiler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevlileri ile ilgili suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve o dönemde İçişleri Bakanı olan Selami Altınok ile ilgili suç duyurusunu Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Namık Kemal Saltık, hakkında suç duyurusunda bulunan kamu görevlileri ile ilgili olarak ceza hukuku yönünden sorumlu olduklarına yönelik somut bir delil ileri sürülemediğini kaydetti. Müştekinin iddialarının tahmine ve varsayıma dayalı olduğunu ileri süren savcı Saltık, suç duyurusunu işlemem koymama kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu daha önce DİSK, KESK, TTB ve Ankara Barosu’nun yapmış olduğu suç duyurusunu da işleme koymama kararı vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler