Ankara'da bina çöktü

Ankara'nın Keçiören semtinde Aşıkpaşa Caddesi'ndeki 144 numaralı bina sabah saatlerinde çöktü. Boş olan binada herhangi bir can kaybının yaşanmadığı; ancak 4 yaralının olduğu öğrenildi. Yaralıların ise çöken binanın arkasındaki gecekonduda yaşayanlar olabileceği ifade edildi.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

Ankara Keçiören'de bir bina çöktü. Çöken binada herhangi bir can kaybının yaşanmadığı; ancak 4 yaralının olduğu öğrenildi.

Çöken binada yaralanan 3.5 yaşındaki Emirhan Ünalan'ın durumunun kritik olduğu bildirildi. Keçiören Aşıkpaşa Caddesi'ndeki 4 katlı binanın çökmesi nedeniyle yaralanan 3.5 yaşındaki Emirhan Ünalan'da nefessiz kalmasına bağlı beyin ödemi gerçekleştiği ve şuurunun kapalı olduğu belirtildi. Küçük Emirhan'ın önce Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne hayati fonksiyonları durmuş şekilde götürüldüğü, hastanedeki müdahalenin ardından hayata döndürüldüğü öğrenildi. Ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen küçük Emirhan'ın durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Yaralıların bir kısmı taburcu ediliyor

Çöken bina nedeniyle yaralananların bir kısmı Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan Hatice Gökkaya ve Muhammet Gökkaya'nın genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Şükrü Ünalan, Berkay Ünalan ile Betül Ünalan'ın da durumlarının iyi olduğu ve taburcu edilecekleri bildirildi.

Çöken binada oturan arsa sahibi Servet Karaarslan, arkalarında devam eden inşaatın istinat duvarının apartmanlarının üzerine yıkılması sonucu binada çökme olduğunu öne sürdü.

Karaarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 09.00 sıralarında, oturdukları binanın arka tarafındaki inşaatın istinat duvarının, apartmanlarının üzerine çökmesi sonucu ilk katın çökerek, öne yattığını söyledi. Yaklaşık bir haftadır toprak kayması sesi duyduklarını belirten Karaarslan, şöyle konuştu: ''İstinat duvarı çökmeden önce, eşim yatak odasını düzeltirken, yine toprak kayması sesi duymuş. Bunu apartmanımızın müteahhidine haber vermek üzere evden çıkmış. Eşim evden çıktığı anda, istinat duvarı çökerek, binayı yıkmış. Bir haftadır bu sesleri duyuyorduk. Yine aynı sesler olduğunu düşünüp, evden çıkmayabilirdi. İki gündür çocuğumu da kreşe göndermiyordum. Bugün yemek sırası olduğu için götürdük. Yoksa çocuğum da evde olacaktı ve eşimle çocuğumu da kaybedecektim. Bizim canımız bu kadar ucuz mu?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler