Antalya'da 14 gündür gözaltında tutulan HDP İl Eş Başkanları dahil 5 kişi tutuklandı

Antalya'da, kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) Antalya Şube başkanı avukat Deniz Demirel ile HDP İl Eş Başkanları İhsan Nergiz ve Songül Şarklı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi, PKK soruşturması kapsamında tutuklandı.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 10:46
Abone Ol google-news




Antalya'da, kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) Antalya Şube başkanı avukat Deniz Demirel ile HDP il eş başkanları İhsan Nergiz ve Songül Şarklı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi, PKK soruşturması kapsamında tutuklandı.

Antalya'da 11 Ağustos sabahı PKK'ye yönelik soruşturma kapsamında çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarda, aralarında KHK ile kapatılan ÇHD'nin Antalya Şube Başkanı avukat Deniz Yıldırım, avukat Ramazan Gökalp ile HDP Antalya İl Eş Başkanları İhsan Nergiz ve Songül Şarklı'nın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Dosyası ayrılan 11 şüpheliden 5'i, dün sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Aralarında HDP İl Eş Başkanları ile 2 avukatın da bulunduğu ikinci gruptaki 11 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Avukat Deniz Yıldırım ile HDP İl Eş Başkanları İhsan Nergiz ve Songül Şarklı'nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler