Antalya'da saldırı: 1 ölü, 1 yaralı... Yayın yasağı getirildi

Antalya'da dün gece geç saatlerde çatışma çıktı. Çatışmada 1 kişi öldürüldü, 1 kişi de ağır yaralı olarak yakalandı. Olayla ilgili olarak yayın yasağı getirildi.

Yayınlanma: 17.11.2016 - 09:35
Abone Ol google-news
<video:631826>

Antalya'da önceki gün Uzman Çavuş Fazıl Doğru Öz'ün Çakırlar mevkiinde rutin kontrol sırasında açılan ateş sonucu şehit edilmesinin ardından Çakırlar ve Altınyaka mevkiinde bulunan dağlık alanda, operasyon çalışmalarını arttıran polis ekipleri, akşam saatlerinde 'dur’ ihtarına uymayan 2 kişiyle silahlı çatışmaya girdi.

Bölgeye, Terörle Mücadele ve özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte çok sayıda operasyon timi sevk edildi. Emniyet Müdürü Celaddin Uzun'un bizzat yönettiği operasyon sonunda bir saldırgan, Hurma Mahallesi’nde polise el bombası atmak isterken öldürüldü.

Olayın yaşandığı sokağın yakınlarında kaçan diğer saldırganla da sıcak temas sağlayan polis, saldırganı ağır yaralı olarak ele geçirdi. Yaralı saldırgan sivil polis aracıyla bölgeden götürüldü.

Bir görgü tanığı, silah seslerini duyarak dışarı çıktıklarında bir evin bahçesinde saldırganlardan birinin polis tarafından etkisiz hale getirildiğini ve yerde yatan saldırganın yanında bir el bombası gördüğünü söyledi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından olayla ilgili yayın yasağı getirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

'Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11'inci maddesinin f bendi; "Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak" hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı- görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir.'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler