AP'nin 'Müzakereler dondurulsun' kararı Alman basınında

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulması yönünde aldığı karar Alman basınında geniş yer buldu. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'sinyal' olarak değerlendirildi.

Yayınlanma: 24.11.2016 - 15:58
Abone Ol google-news

Spiegel Online: Erdoğan'?a sinyal- AP, Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını istiyor 

?AP büyük bir çoğunlukla Türkiye ile üyelik görüşmelerinin geçici olarak dondurulması yönünde karar aldı. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükumetin temmuz ayındaki darbe girişiminin ardından kamu görevlileri, basın mensupları ve muhalefete yönelik tepki niteliğinde.?

Bild: AP, Türkiye ile ilişkilerin dondurulmasını istiyor

?Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile yürütülen AB üyelik görüşmelerinin dondurulması yönünde karar aldı. Milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu (751 oyun 479?u) böylece Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın politikalarına karşı mesaj verdi.?

FAZ: AP, Türkiye ile üyelik görüşmelerinin dondurulmasını talep ediyor

?Avrupa Parlamentosu büyük bir çoğunlukla Türkiye ile yürütülen üyelik görüşmelerinin dondurulmasını istiyor. Ancak, üye ülkeler ve Avrupa Komisyonu?nun buna uyma zorunluluğu bulunmuyor.?

n-tv.de: Toplu tutuklamaların ardından AP, Tükiye?nin üyelik görüşmelerini durdurmak istiyor

?AP büyük bir çoğunlukla Türkiye ile üyelik görüşmelerinin dondurulmasını talep ediyor. Üye ülkelerin ve Avrupa Komisyonu?nun karara uyma mecburiyeti yok, ancak talebin sembolik önemi büyük.?
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler