Apple iPhone SE inceleme

iPhone 6S’in gücünü ve iPhone 5’in görünümünü alan iPhone SE , uygun fiyatı ile de kendisnden çok fazla söz ettirecek.

Yayınlanma: 12.05.2016 - 20:30
Abone Ol google-news

Apple, bu sefer geri adım attı. Boyut olarak sürekli büyüyen iPhone ailesi, yeni çıkan iPhone SE ile küçüldü. Apple, iPhone 6s’in 4.7 inç ve iPhone 6s Plus’ın 5.5 inç boyutlarına karşın, tıpkı iPhone 5 gibi  tekrar 4 inç telefonu ile karşımıza çıktı. Buradaki en önemli fark ise,  iPhone SE her ne kadar küçük görünümlü olsa da,  iPhone 6s teknolojisini 4 inç büyüklüğündeki kasa sisteminin içinde barındırması. 


iPhone SE’ye yakından baktığımızda iPhone 6s’in tasarım teknikleri yerine iPhone 5’in tasarım tekniklerini kullandığı hemen belli oluyor. Öyle ki, ürünü yakından incelediğinizde iPhone 5’e tıpa tıp benzediğini hemen fark ediyorsunuz.  Söylediğimiz gibi. Apple, iPhone 5S’in tüm tasarım detaylarını iPhone SE’ye entegre etti. 123,8×58,6×7,6 mm’lik boyutundan tutun, ağırlık (112 gr’dan 113 gr oldu), kamera lensinin konumu ve tuşlar tamamen aynı. Dolaysıyla iPhone 5s’de kullanılan koruma kılıfları iPhone SE’de de kullanılabiliyor.
iPhone Se’nin ekran boyutu 4 inç büyüklüğünde ve çözünürlük değeri de 1136×640 piksel değerinde. 326 ppi’lik piksel yoğunluğunda da bir değişiklik yok. Burada kullanılan bilindik Retina ekran kullanıldı. Bu ekran ve piksel yoğunluk değeri iPhone 6s’in ekranından aşağı kalır bir yanı yok. Farkı, iPhone 6S’de kullanılan 3D Touch teknolojisinin  iPhone SE’de yer almaması.
İncelemenin devamını okumak için buraya tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler