AP’ye istifa ve vaatlerle mesaj

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun başkanlığı için aday gösterilen ilk kadın olan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, oylama öncesinde kabinedeki görevinden istifası ve vaatleriyle kendisine şüpheyle yaklaşan gruplara mesajlar verdi.

Yayınlanma: 16.07.2019 - 20:23
Abone Ol google-news

 AB üyesi ülkelerin üzerinde uzlaştığı, Avrupa Halk Partisi’nin üyesi olan Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) Von der Leyen’e Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) sosyalist ve liberal grupların mesafeli oldukları biliniyor. Twitter hesabından yayımladığı açıklamada, “Tüm enerjimi Avrupa’ya hizmete kanalize etmek amacıyla sonuçtan bağımsız olarak bugün Savunma Bakanlığı’ndan geri çekileceğim” ifadelerini kullanan Alman siyasetçi, bu adımını “AP’nin güvenini kazanma isteğiyle” gerekçelendirdi.

‘Brexit ertelenebilir’
Komisyon başkanlığı için AP’nin salt çoğunluğunun onayını alması gereken Von der Leyen, dün sabah saatlerinde bir konuşma yaptı. Konuşmasına Fransızca başlayan Von der Leyen, karbondioksit emisyonunu 1990’lardaki seviyelerin yüzde 50’sine düşürmek, sürdürülebilir yatırım, büyük teknoloji firmalarına vergi uygulama ve Avrupa genelinde asgari ücret gibi vaatlerle sosyalist ve liberal vekilleri etkilemeye çalıştı. Öğrenci değişim programı Erasmus’a ayrılan bütçeyi 3 katına çıkarma sözü verirken, AB’nin kadına şiddetle mücadele için İstanbul Konvansiyonu’na katılması çağrısında bulundu. İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci (Brexit) hakkında da mesajlar veren Von der Leyen, “düzenli bir ayrılık için gerekirse çıkışın ertelenmesine de yeşil ışık yakılabileceğini” söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler