Arda da bir Ahmet Kaya'cı

Adn an Polat, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Olcan Adın, Arda Turan’a dair Cumhuriyet’e özel açıklamalar yaptı. Sarı-Kırmızılı futbolcu Olcan Adın, “Arda da benim gibi Ahmet Kaya şarkılarını çok sever. Yeri gelir, hayatında olan biten herhangi bir şeyi onun bir sözüyle özetler” dedi.

Yayınlanma: 11.07.2015 - 23:53
Abone Ol google-news

Barcelona’ya transferiyle dünya gündemine oturan milli yıldızımız Arda Turan’ın futbol geçmişinde yeri olan önemli isimlerle konuştuk. Adnan Polat, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Olcan Adın, Arda’nın Barça’ya gidişine dair Cumhuriyet’e özel açıklamalar yaptı.

‘22 yaşında kaptan’ Arda Turan’ın kariyer basamaklarında önemli yeri olan, milli futbolcuyu Manisaspor’dan Galatasaray’a kazandıran eski başkanı - iş adamı Adnan Polat’a, Barcelona transferini ve Arda’nın kariyerindeki kişisel rolü üzerine neler hissettiğini sorduk.

“Arda henüz çok genç yaşlarda yüksek potansiyeli olan biriydi. Bu, biraz da aura meselesidir. 22 yaşına girdiğinde onu Galatasaray A Takım kaptanı yaptığım için de çok eleştirildim ama şu an A Milli Futbol Takımı’nın da kaptanı olan Arda beni yanıltmamıştır. Bu asla demek değildir ki Arda’nın başardıkları bizim sayemizdedir. Yıldız yaratılışlı olanlar, her an her şartta parıldarlar. Arda, Galatasaray forması altında kendini bulmuş, duygusal potansiyeli, futbol zekâsı, aklı, aurası, istenci, özel yetenekleri ve tüm bunların da ötesinde sahip olduğu yüksek iletişim becerisi ve farklılıklara açık karakteri sayesinde kendisini sürekli geliştirmiştir. Her şeyi de dişiyle tırnağıyla çok çalışarak elde etmiş, yalnızca kendi bileğinin hakkıyla bu noktaya gelmiştir. Bayrampaşalı Arda’dan Barcelonalı Arda Turan’a dönüşmek kolay iş değildir. Galatasaray Başkanı olduğum dönemde bin türlü haksızlığa ve eleştiriyi aşan tutumlara maruz kaldığımda, Arda tamamen kendi inisiyatifiyle, hiçbir kişisel hesaba da girmeden benim için kamuoyunun da okuyabileceği önemli bir mektup yazmıştır. ‘İyi futbolcu’dan önce; özünü kaybetmemiş, vefalı ve iyi niyetli bir insandır Arda.

 

Selçuk: Hayallerini gerçeğe dönüştürdü

Dördüncü yıldızı takan Galatasaray’ın takım kaptanı, Süper Lig’in ‘asist’ ve ‘frikik kralı’ unvanlarına sahip milli futbolcu Selçuk İnan, Arda’nın Barcelona’ya transferini Cumhuriyet’e şöyle değerlendirdi: “Arda Turan’ın sağlam karakteri ve kalbinin güzelliği, kendisinin ayaklarına da yansımış. Kendisiyle Süper Lig’deki ilk günlerimiz, Manisa’da beraber oynadığımızda başladı. Pek kimseler bilmez ama o dönem Arda benim aynı zamanda ev arkadaşımdı. Daha o dönem çok güzel şeyler paylaştığım kardeşim Arda için, kendisinin de belirtmiş olduğu gibi, Barcelona o zamanlar sadece bir rüyaydı. Ama Arda o uykudan çoktan uyandı ve gerçek şu: Barcelona’ya transferi, Arda’nın kariyerinde yeni bir zirve.”

 

'Arda da Barca da kazanır'

Arda Turan’ın kendisinden sürekli olarak ‘starım’ diye bahsettiği ve Süper Lig’in ‘gol kralı’ unvanlı yıldızı Burak Yılmaz, “Arda Turan’ın Barcelona’ya transferi, biz arkadaşları için olduğu kadar Türk futbolu için gurur verici bir olaydır” diye başladığı Cumhuriyet’e özel açıklamalarını, şöyle sürdürdü: “Arda, daha ilk günden Barça’nın en önemli parçalarından biri oldu. Bu olay sadece Arda için değil, dünya kulübü Barcelona için de önemli kazanım. Global arenada Barcelona kulübü için de Arda’ya sahip olmak, Barcelona’yı ayrı kulvarlara taşıyacaktır. Kıtalararası forma satışından tribün gelirlerine, uluslararası sempatiden şehrin ve ülkenin turizm tanıtımına kadar her alanda, Arda Turan’la beraber Barcelona da kazanacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler