Arena'da büyük yıkım! Galatasaray fırsat tepti

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Başakşehir'in yenildiği ve Fenerbahçe'nin 2 puan bıraktığı haftada Galatasaray, konuk ettiği Kayserispor'a 2-1 mağlup olarak büyük bir fırsat tepti.

Yayınlanma: 12.02.2017 - 18:05
Abone Ol google-news



 

Ligde oynadığı son 4 iç saha maçında rakiplerine 17 gol atan Galatasaray’ın, Kayserispor karşısında kaleyi bulan şut sayısı 2’de kaldı.

Sahasında oynadığı karşılaşmalarda hücumdaki etkinliğiyle dikkat çeken Galatasaray, Kayserispor karşısında tam tersi bir görüntü sergiledi. Ligde oynadığı son 4 iç saha maçında sırasıyla Bursaspor’u 3-1, Gaziantepspor’u 3-1, Alanyaspor’u 5-1 ve Akhisar Belediyespor’u 6-0 yenerek rakiplerine toplam 17 gol atmayı başaran sarı-kırmızılı takım, Kayserispor karşısında skor üretemezken, kaleyi de tutturamadı. Hücumda oldukça kötü bir görüntü çizen Galatasaray, 90 dakika boyunca çerçeveyi tutan 3 şut atabildi. 89. dakikada Eren Derdiyok’la skoru 2-1’e getiren Galatasaray’da, kaleyi bulan diğer 2 şut ise Linnes ve Semih Kaya’dan geldi.

RIEKERINK: ÜZERİMİZDE BASKI MI OLDU BİLMİYORUM

Stat: TT Arena 
Hakemler: Hüseyin Göçek xx, Ali Saygın Ögel xx, Mehmet Can Hanoğlu xx 
Galatasaray: Muslera x, Sabri x (Josue dk. 66 x), Semih x, Hakan x, Linnes xx, Nigel de Jong x, Tolga x, Yasin x (Eren dk. 46 x), Rodrigues x (Sinan dk. 46 x), Bruma x, Podolski x 
Yedekler: Cenk, Ahmet, Chedjou, Cavanda 
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink 

Kayserispor: Ahamada xx, Hakan Aslantaş xx, Kana Bıyık x (Levent dk. 18 x), Mabiala xx, Güray xx, Rotman xx, Lawal xx (Sow dk. 64 x), Varela xx, Erkan xx, Deniz xx, Umut Bulut xx (Welliton Morais dk. 79 x)
Yedekler: Muammer, Kubilay, Umut Sönmez, Nguemo
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Goller: Eren (dk. 89) (Galatasaray) Mabiala (dk. 28), Levent (dk. 45+4) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Rotman, Erkan, Varela (Kayserispor)




ARENA'DA TEPKİLER ÇOĞALDI


Galatasaray taraftarı, takımın oynadığı kötü futbol nedeniyle yönetim ve Riekerink'i istifaya davet etti
İlk yarının son dakikalarında futbolcuları protesto eden ve 'sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın' diyen Galatasaraylı taraftarlar, ikinci yarıda futbolcuların yanı sıra Başkan Dursun Özbek, yönetim ve Teknik Direktör Riekerink'i de protesto etti. Uzun süre yönetimi, başkanı ve Riekerink'i istifaya davet eden taraftarlar, Eren Derdiyok'un 89. dakikadaki golünden sonra da protestolarını sürdürdü.
Öte yandan karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada Sarı -Kırmızılı taraftarlardan tepki alan Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Cengiz Özyalçın daha sonra onlarla kısa bir tartışma yaşadı. Taraftarlar beyaz mendil salladıkları yöneticiye "Hollanda Ligi'nin altyapı hocasını takımın başına getirdiniz yazıklar olsun hepinize" dedikleri belirtildi.
 
5 FARKLİ İSİM SAHADA


Ziraat Türkiye Kupası son 16 turundaki Medipol Başakehir maçının başlangıç kadrosunda 5 değişiklikle Kayserispor karşısına çıktı. Hollandalı teknik adam, kupa maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden, sakatlıkları bulunan Sneijder, Selçuk İnan ve Carol'ün yanı sıra Ahmet Çalık ile Cenk Gönen'i de bu maçta ilk 11'e almadı. Kaleyi yine Muslera'ya emanet eden ve Cenk Gönen'i yedek soyunduran Riekerink, ağrıları geçen Hakan Balta'yı yeniden 11'e alıp, Ahmet Çalık'a yedekler arasında yer verdi.



TOLGA CİĞERCİ 83 GÜN SONRA SAHADA

Riekerink'in Kayserispor maçında ilk 11'de şans verdiği Tolga Ciğerci, sakatlığı sonrası uzun bir aranın ardından yeniden formasına kavuştu. Sarı-kırmızılı formayla son resmi maçına, Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde çıkan Tolga Ciğerci, bu müsabakanın ardından ilk kez bir resmi maçta sahaya çıktı. Tolga Ciğerci, 20 Kasım 2016 tarihinde oynanan Fenerbahçe derbisinin ardından 83 gün sonra tekrar süre aldı.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA İSTİFA SESLERİ

KAR SÜPRİZİ


Galatasaray-Kayserispor karşılaşması oldukça soğuk bir havada ve zaman zaman etkili olan kar yağışı altıda oynandı. Öte yandan, Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar dikkati çekerken, müsabakayı izlemeye yaklaşık 20 bin sarı-kırmızılı taraftar geldi. Yine yaklaşık 150 kişilik Kayserispor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti.

HAKAN ERTÜRK: TAKIMIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM

Galatasaray’ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Kayserispor’da Teknik Sorumlu Hakan Ertürk, iyi futbol oynadıklarını belirterek, “Takımımızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ı da mağlup eden Kayserispor’da Teknik Sorumlu Hakan Ertürk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iyi futbol oynayıp Galatasaray’a pozisyon vermediklerini belirtti. Takım olma yolunda hızla ilerlediklerini söyleyen Ertürk, “Biz ikinci yarıya 10 transferle başlayıp takım olma yolunda hızla ilerleyip, ikinci yarıda topladığımız puanlarla bunu başardık. İlk yarıda Galatasaray’a 1 pozisyon verdik. İkinci yarıda pas tercihlerimiz daha iyi olsaydı, daha farklı olabilirdik. Bitime 5 dakika kala 1 pozisyon verdik ve 1 gol yedik. Galatasaray’ı çok iyi analiz ettik. Takımımız da yürekten mücadele etti. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız. Biz kazanınca aşağıdaki takımlarla aramızda farkın da açılmamasını sağladık. İlerleyen haftalarda üst sıralara çıkacağız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler