Arılı Vadisi'nde HES Nöbeti

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Arılı Vadisi'nde çevreciler ve köylüler tarafından hidroelektrik santrallerine (HES) karşı başlatılan nöbet sürüyor. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri köylülerden eylemlerine son vermelerini yoksa müdahe edileceğini söyledi. Köylüler ise HES çalışmaları durana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Yayınlanma: 23.12.2011 - 13:35
Abone Ol google-news

Rize’nin  Fındıklı ilçesinde Arılı Vadisi’nde başlatılan dere ıslahı çalışmalarının, HES’lerin altyapı çalışması altyapısı olduğunu belirten köylüler önceki gün bölgede çadır kurarak eylem yapmaya başladı.

Köylüler, gece de ateş yakarak nöbetlerini sürdürdü. Fındıklı meydanında toplanan yaklaşık 250 kişilik grup da HES karşıtı sloganlar atarak yürüdü. Eylemin 2. gününde de vadilerinde nöbet tutmaktan vazgeçmeyeceklerini kaydeden Fındıklılılara Rize, Artvin ve Trabzon’daki, vadilerde HES’lere karşı mücadele veren Solaklı, Tonya, İkizdere, Salarha, Güneysu, Çayeli Senoz, Arhavi, Hopa ve Kemalpaşalı köylülerden de destek geldi. Köylülerin, nöbet tuttuğu alana dün 100 kadar jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma,  çalışma alanı ile iş makinelerinin etrafında güvenlik önlemi aldı.

Eylem yapan köylülerin temsilcileriyle görüşen jandarma yetkilileri eylemin bitirilmesini istedi. Fıdıklı Kaymakam Vekili İlyas Memiş de bölgede incelemede bulundu. Eylemciler adına açıklama yapan Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Yürütme Kurulu üyelerinden Avni Ertaş, “Vali, Kaymakam veya Belediye başkanı buraya gelerek bize bu çalışmanın tamamen durdurulduğunu söylemedikçe buradan ayrılmayacağız. İnşaat çalışması durana kadar buradayız. İsterlerse bizi gözaltına alsınlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler