Arsa spekülatörlerine uyarı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ''Kimse Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsalara, ileride değerlenecek gayrimenkul muamelesi yapmasın. Buna asla müsaade etmeyeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 27.07.2012 - 09:51
Abone Ol google-news

Bakan Ergün, geçen yıl Organize Sanayi Bölgesi (OSB)leri daha nitelikli alanlara dönüştürmek amacıyla önemli adımlar attıklarını belirterek, mevcut OSB'lerdeki doluluk oranını artırmak için bedelsiz ve indirimli arsa tahsisi dönemi başlattıklarını söyledi.
Bugüne kadar tahsis edilen 471 parselin 14'ünde üretime geçildiğini, 48'inin inşaat aşamasında ve 409'unun ise proje aşamasında olduğunu aktaran Ergün, şöyle devam etti:

''Aynı şekilde uzun zaman önce tahsis edilmiş ancak üzerinde herhangi bir işlem yapılmamış arsaların tahsisini iptal etmeye de başladık. Kimse OSB'lerdeki arsalara, ileride değerlenecek gayrimenkul muamelesi yapmasın. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Temmuz ayı itibariyle 256 OSB'de 999 adet parsel tahsisini iptal ettik. Yine meri plana göre oluşmuş sanayi alanlarının, ıslah OSB kimliği kazanmasının da önünü açtık. Islah OSB kimliği kazanan bölgeler, OSB'lerin sahip olduğu tüm imkanlara sahip olacaklar. Böylece bu bölgelerin disipline edilmesi, çevresel etkilerin minimize edilmesi, ortak altyapı tesisleri kurulması ve üretim maliyetlerinin azalması mümkün olacaktır.
Bakanlık olarak başlattığımız diğer bir önemli adım ise OSB'lerde kurulacak meslek liseleri için, her öğrenci başına nakit destek uygulamasını başlatıyor olmamızdır. Bu uygulamayla birlikte OSB'lerin belki de en fazla ihtiyaç duydukları nitelikli işgücü arzı sağlanmış olacaktır.''

''Son teşvik paketiyle OSB'ler nitelikli yatırımlara ev sahipliği yapacak''

Son teşvik programıyla sanayi yatırımlarını OSB'lere kaydırmak için çok önemli bir karar aldıklarını belirten Ergün, bu karara göre artık OSB'lerde yapılan yatırımların, bir alt bölgede yapılmış gibi destekleneceğini söyledi.

Böylece yatırımcılar açısından zaten cazip mekanlar olan OSB'lerin yeni ve nitelikli yatırımlara ev sahipliği yapacağını dile getiren Bakan Ergün, ''Biz bütün bu yöndeki çalışmalarımızı, ülkemizdeki yatırımları artıracak, ama özellikle nitelikli yatırımları artıracak şekilde sürdürüyoruz. Nitelikli, yenilikçi, rekabetçi yatırımlar için en doğru adres olan OSB'leri de hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler