''Artılarımız Beşiktaş'tan daha fazla''

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Beşiktaş'ın yıldız futbolculardan kurulu bir ekip olduğunu bildiklerini belirterek, ''Beşiktaş'ın da artıları var bizim de, ancak ben Gençlerbirliği'nin artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Yayınlanma: 03.11.2011 - 13:15
Abone Ol google-news

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında Ankara'da misafir edecekleri Beşiktaş'ın futbolcu kadrosunun kaliteli isimlerden oluştuğunu kaydederek, ''UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü oynadıkları için 'yorgun gelecekler' gibi bir düşünce doğru değil. Bunu düşünerek maça hazırlanmak bizi yanlışa götürür. Her takım bu tempoya alıştı. Biz de 8 günde 3'üncü maçımızı oynuyoruz. Biz, sahada neler yapacağız, nasıl galip geliriz bunun hesabını yapıyoruz. Genç ve mücadeleci bir ekibiz. Rakip Beşiktaş, evet artıları var, ancak ben Gençlerbirliği'nin artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Pazar günü oynayacağımız karşılaşmada bunu değerlendirmeye çalışacağız'' diye konuştu.

Ligin 9'uncu haftasında deplasmanda oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri Mersin İdmanyurdu maçının sonucunu ''talihsizlik'' olarak değerlendiren Fuat Çapa, şöyle devam etti:
''Oyun olarak kötü değildik, ama sonuca gidemedik. Kadro yapımız nedeniyle bu tür sıkıntılar olabileceğini daha önce söylemiştim. Tecrübe eksikliğimiz var. Bunu, maçlarda iyi motive olarak gidermeye çalışıyoruz. Artık bu saatten sonra Mersin İdmanyurdu maçını unutmamız lazım. Beşiktaş maçına konsantre olmalıyız. Bu karşılaşmaya odaklandık. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak, çifte bayram yapmak istiyoruz.''

''Mersin İdmanyurdu karşısında alacağımız galibiyet ya da beraberlik, sonraki süreçte bizi daha da rahatlatacaktı, ama olmadı'' değerlendirmesini yapan Çapa, ''Nasıl bazı maçlarda sürpriz yenilgiler aldıysak, önümüzdeki maçlarda da sürpriz sonuçlara imza atabiliriz. Önümüzdeki 4-5 haftalık süreçte şu ana kadar yaşadığımız puan kayıplarını telafi edeceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz sezon bu takım 17 puanla devreye girmişti. Bizim daha oynayacağımız 8 maç var. Şu an 11 puandayız. 5'inci sıradaki takımla aramızda yalnızca 5 puan var. Lig sıralamasında önümüzdeki haftalarda çok şey değişir. Karamsar olmadan önümüzdeki maçlara motive oluyoruz. Pazar günü Beşiktaş karşısında da iyi motive olup, çok mücadele edip, iyi sonuç alacağımıza eminim'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler