Aşırı soğuklarda yüz felcine dikkat

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, "Soğuk havalarda yüz felcine karşı yüzümüzü kapatmamız gerekiyor. Yüzümüzü koruyacak şekilde atkı kullanmamız fayda sağlayabilir" dedi.

Aşırı soğuklarda yüz felcine dikkat
Abone Ol google-news
AA
Yayınlanma: 13.12.2013 - 16:59

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, nedeni kesin olarak bilinmeyen yüz felçlerinin çoğunluğunun soğuklara bağlı olarak gerçekleştiğini söyledi.

Sıcak ortamdan soğuk ortama çıkmak, terli iken soğuk ortamda bulunmak gibi durumların yüz felcinin nedenleri arasında yer aldığını anlatan Kutluhan, kulak arkasındaki ağrı, yüzde uyuşma, ağız kenarının çekmesi ve gözleri kapayamamanın yüz felcinin ilk belirtileri olduğunu kaydetti.

Soğuk havaların yüz felcini tetiklediğine vurgulayan Kutluhan, şöyle konuştu: "Sıcak ortamdan korumasız soğuk ortama çıktığınızda yüz felci olma ihtimaliniz artar. Diğer yandan diyabetik hastalarda da yüz felci olmaya yatkınlık vardır. Hipertansiyonu bulunan kişilerin yüz felci açısından kendilerine daha çok dikkat etmeleri gerekir. Soğuk havalarda yüz felcine karşı yüzümüzü kapatmamız gerekiyor. Yüzümüzü koruyacak şekilde atkı kullanmamız fayda sağlayabilir."

Yüz felcinden korkulmaması gerektiğini dile getiren Kutluhan, 3 hafta ile 3 ay arasında kendiliğinden düzelebildiğini, ilaçlı tedavi ile daha kısa sürede iyileşmenin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler