Aşırı soğuklarda yüz felcine dikkat
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, "Soğuk havalarda yüz felcine karşı yüzümüzü kapatmamız gerekiyor. Yüzümüzü koruyacak şekilde atkı kullanmamız fayda sağlayabilir" dedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, nedeni kesin olarak bilinmeyen yüz felçlerinin çoğunluğunun soğuklara bağlı olarak gerçekleştiğini söyledi.
Sıcak ortamdan soğuk ortama çıkmak, terli iken soğuk ortamda bulunmak gibi durumların yüz felcinin nedenleri arasında yer aldığını anlatan Kutluhan, kulak arkasındaki ağrı, yüzde uyuşma, ağız kenarının çekmesi ve gözleri kapayamamanın yüz felcinin ilk belirtileri olduğunu kaydetti.
Soğuk havaların yüz felcini tetiklediğine vurgulayan Kutluhan, şöyle konuştu: "Sıcak ortamdan korumasız soğuk ortama çıktığınızda yüz felci olma ihtimaliniz artar. Diğer yandan diyabetik hastalarda da yüz felci olmaya yatkınlık vardır. Hipertansiyonu bulunan kişilerin yüz felci açısından kendilerine daha çok dikkat etmeleri gerekir. Soğuk havalarda yüz felcine karşı yüzümüzü kapatmamız gerekiyor. Yüzümüzü koruyacak şekilde atkı kullanmamız fayda sağlayabilir."
Yüz felcinden korkulmaması gerektiğini dile getiren Kutluhan, 3 hafta ile 3 ay arasında kendiliğinden düzelebildiğini, ilaçlı tedavi ile daha kısa sürede iyileşmenin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama