"Askeri hekimlere sağlık bakanlığı tarafından başka görevler verilebilecek"

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) Ankara Şubesi, Meclis gündemindeki tam gün yasa tasarısıyla ilgili çeşitli eleştirilerde bulundu.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 09:40
Abone Ol google-news

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) Ankara Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tasarıya göre, ihtiyaç duyulması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli öğretim üyeleri ile diğer sağlık personeli, haftanın belirli gün ve saatlerinde veya belirli vakalar için Sağlık Bakanlığı veya YÖK tarafından görevlendirilebilecek. Aynı şekilde Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile üniversite hastanelerinde görevli öğretim üyeleri ve diğer sağlık personelinin de haftanın belirli gün ve saatlerinde Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından görevlendirilmesi mümkün olacak. Tasarı esnek ve kuralsız çalıştırmayı içinde barındırmaktadır. Diğer yandan görevlendirmeler cezalandırmanın aracı olarak kullanılabilecektir" denildi.

Açıklamada, tasarıyla ilgili olarak şu eleştiriler de yapıldı:
"Radyasyonla teşhis ve tedavi işlerinde çalışanların haftalık çalışma saati halen 25 saat iken, tasarıyla 37.5 saate çıkarılıyor. Bu, çalışanların sağlığını hiçe saymaktır.
Aylık nöbet süreleri 80 saat iken tasarıda 130 saate çıkarılması öngörülüyor.
Sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu yadsınarak hekim, diş hekimi ve eczacılar dışında kalan sağlık çalışanlarının görev tazminatından faydalanamayacağı hükmü getiriliyor. Tabip, diş tabibi ve uzmanlar, tıbbi kötü uygulama nedeniyle kendilerinden talep edilecek tazminatlara karşı sigorta yaptırmak zorunda bırakılıyor, böylece tıbbi hatalar sadece hekim hatası olarak gösterilmiş oluyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler