Askeri helikopterle kurtardılar

Hamile kadın askeri helikopterle hastaneye götürüldü.

Yayınlanma: 15.12.2013 - 14:14
Abone Ol google-news

Bitlis’in Mutki İlçesi'nde doğum sancısı tutan 27 yaşındaki Zeynep Geldegül, askeri helikopterle hastaneye götürülürken bir kız bebeği dünyaya getirdi.

Mutki'ye bağlı Çiğdemalan Köyü'nde oturan, ikinci çocuğuna hamile Zeynep Geldegül'ün eşi Erol Geldegül, eşinin sancılarının artması üzerine durumu 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdare ve 112 Acil Servis ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle köye ulaşamadı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan havalanan helikopter, doğum hastası Geldegül'ü almak için Çiğdemalan Köyü'ne gitti. Köye iniş yapan helikoptere bindirilen Geldegül, köyden alınarak İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine getirildi. Burada hazır bekletilen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine götürülen Geldegül, hastanede yaklaşık 30 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Geldegül'ü ve yakınlarını hastanede ziyaret eden Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Çiğdemalan Köyü'ndeki doğum vakasına geceden beri müdahalede bulunmaya çalıştıklarını ancak yolun kapalı olmasından dolayı hastaya helikopterle ulaştıklarını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:

"Hastanın köyden alınması için 112 Acil Servis, AFAD, il jandarma ve özel idare ekiplerimiz seferber oldu. Ekiplerimiz hastaya ulaşmak için olağanüstü bir çaba sarf etti. Hastamızı helikopterle köyden aldık. Hastamızı getirdikten yaklaşık 30 dakika sonra doğum gerçekleşti. Hastamızın nur topu gibi kızı oldu. Allah hayırlı mübarek etsin. Analı babalı büyüsün."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler