Astsubayın 'resmi belgede sahtecilik' davası

Kayseri'de görev yaptığı sırada Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in imzasını kullanarak ''resmi belgede sahtecilik'' yaptığı iddia edilen astsubay Ali Balta'nın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 18.04.2011 - 17:29
Abone Ol google-news

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Ali Balta'nın avukatları Mustafa Dokumacı, Çağatay Sakaoğlu ve Okan Yılmaz ile Hava Pilot Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in avukatı Necmi Kapar katıldı. Mahkeme Başkanı Hava Hakim Binbaşı Erdem Orduoğlu, 3 bilirkişi tarafından, ''dava konusu belgenin ikna ve iğfal kabiliyeti taşıyıp taşımadığı'' hususunda hazırlanan raporun, mahkemeye sunulduğunu kaydetti. Ulugüder'in avukatı Kapar, bilirkişi raporunun aleyhte olan hususlarını kabul etmediklerini belirterek, ''İkna ve iğfal kabiliyetinin ortalama bir memur gözü ile değerlendirilmesi gerekmektedir. Bilirkişiler, uzman gözü ile inceleme yapmışlardır. Bu nedenle kabul etmiyoruz'' dedi.

Askeri Savcı Hava Hakim Binbaşı Ali Fuat Kumral, ''Bilirkişi raporunun, mahkeme huzurunda dinlenilen ve sahte evrak ile ilk temas eden tanıkların beyanları ile uyuştuğunu'' ifade ederek, raporun kabul edilmesini istedi. Sanık avukatları da dava konusu evrakın, ikna ve iğfal kabiliyeti olmadığını savunarak, buna ilişkin bilirkişi raporuna itibar edilmesi talebinde bulundu. Mahkeme, dava konusu olay tarihinde, Hava Personel Astsubay Çavuş Burak Özken'in kullanıcısı olduğu bilgisayarın imajının alınıp alınmadığı, alınmış ise hangi tarihte ve imajlama işleminin ne şekilde gerçekleştirildiği hususunda rapor yazmak üzere 6 kişiyi bilirkişi olarak atadı.

Soruşturma aşamasında da bilirkişilik yapmış olan söz konusu kişiler, mahkemede, daha önce yapmış oldukları işlemlere ilişkin bilgiler verdi. Sanık avukatları, ''bilirkişilik yapan bu 6 kişinin, usul ve yasaya aykırı bir şekilde bilgisayar imajı alarak, delilleri kararttıklarını'' iddia ederek, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler