Atalay: Gökçek konusu yanlış anlaşıldı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili konunun ''yanlış anlaşıldığını'' ifade eden Bakan Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasının Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 09:16
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Almanya Göç Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Atalay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili soruşturma haberlerine ilişkin bir soru üzerine, ''bunun yanlış anlaşıldığını'' söyledi.

Bakan Atalay, ''Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Danıştay kararının ardından müfettiş görevlendirildiğini'' söyledi.

Uygulamayı anlatan Bakan Atalay, belediyelerle ilgili bir şikayet olması durumunda bunun müfettişler tarafından incelendiğini, kendisinin müfettişlerin değerlendirmesine göre hareket ettiğini kaydetti. Atalay, belediyelerle ilgili çok sayıda şikayet gelebildiğini hatırlattı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin yardım kampanyası ile ilgili iddiaların sorulması üzerine Bakan Atalay, İstanbul Valiliği'nin konuyu araştırdığını kaydetti.

 

Helikopter kazasında suikast iddiası

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ''suikast'' iddiaları bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Atalay, olayla ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Helikopterdeki ELT cihazıyla ilgili iddiaların teknik bir konu olduğunu belirten Beşir Atalay, teknik ekibin incelemesinden sonra bu konunun da aydınlanacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler