Atalay'dan talep gelmedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''Kürt Açılımı'' çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan henüz görüşme talebi gelmediğini bildirdi.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 10:26
Abone Ol google-news

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen ''Mesleki Eğitimde İşbirliği'' konulu toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Kürt Açılımı'' çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın YÖK'ü ziyaret edeceğine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Özcan, henüz böyle bir talep gelmediğini söyledi.

Özcan, ''Atalay'ın görüşeceği üniversitelerle ilgili sizin bir bilginiz var mı?'' sorusunu da, ''Galiba önce bizimle görüşecek. Bizim yolumuzla diğer üniversitelere gidecek'' diye yanıtladı.

Bazı üniversitelerin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademisi ile ilişiği kesilen öğrencilerin kendilerine danışılmadan okullarına yerleştirildiği iddiasıyla itirazda bulunduğuna dikkat çekilmesi üzerine Özcan, ''İtirazları olamaz, çünkü kanun böyle gerektiriyor. 'Bunları not sırasına göre dizin, bölümü olan yerlere yerleştirin' diyor. Biz kanun ne diyorsa onu yaptık'' diye konuştu.
''Bu konuda üniversitelere danışmak söz konusu olabilir mi?'
' sorusu üzerine de Özcan, ''Hayır danışmamız gerekmiyor. Kanun öyle bir şey gerektirmiyor'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler