"Atanamayan öğretmenlere, öğrencilerini özleten" AKP'yi kınadı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ''öğretmenlerin Dünya Öğretmenler Günü'nü her yıl daha da artan ve giderek kronikleşen sorunlarla karşıladıklarını, her öğretmenler gününe sorunlarının çözümünü bekleyerek giren öğretmenlerin bu yıl da hayal kırıklığı yaşadığını'' ifade etti.

Yayınlanma: 05.10.2011 - 14:34
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin sorunlarına dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
''Öğretmenlerimiz Dünya Öğretmenler Günü'nü her yıl daha da artan ve giderek kronikleşen sorunlarıyla karşıladılar. Her öğretmenler gününe sorunlarının çözümünü bekleyerek giren öğretmenlerimiz bu yıl da hayal kırıklığı yaşadılar. Özellikle günümüzde, 'siz öğretmensiniz' diye mezun ettiğimiz, diploma verdiğimiz yüz binleri, seçim süreçlerinde aldatmak, seçim bittikten sonra unutmak politikasının mimarı olan AKP hükümetinin, ataması yapılmış öğretmenleri de farklı statülerde, esnek ve güvencesiz çalıştırması da hem samimiyetsiz hem de öğretmene değer vermeyen anlayışlarının ibret verici bir uygulamasıdır. Bu Dünya Öğretmenler Günü'nde öğrencilere öğretmenlerini bekleten, atanamayan öğretmenlere de okullarını, öğrencilerini özleten AKP iktidarını kınıyor, öğrenci ve öğretmenlerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon