Atatürk'e hakaret eden TVnet için bir suç duyurusu da Atatürkçü Düşünce Derneği'nden

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi, bir televizyon kanalında düzenlenen programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Prof. Dr. Afet İnan'a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmasını yargıya taşıdı.

Yayınlanma: 10.05.2017 - 22:13
Abone Ol google-news



ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, bir basın toplantısı düzenleyerek Atatürk'e ve Prof. Dr. Afet İnan'a hakarette bulunan tarihçilere sert eleştirilerde bulundu. Arif Güvenir, "Mustafa Kemal Atatürk ile manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil yüce Türk ulusunun manevi kızı olan Türk tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri alenen suç işlemiştir. İngiliz Muhipler Cemiyeti kalıntıları ve kripto FETÖ'cü bazı marangoz hataları, ulu önder Atatürk'e dil uzatmışlardır. Bunlar, Anadolu direnişçilerine 'haydut' diyen Hürriyet ve İtilaf kalıntılarıdır. Bunlar, Damat Feritler, Ali Kemaller, Refi Cevatlar, Sait Mollalardır. Atatürk'ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk'ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi amaçlıyor. Bu halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir" diye konuştu.

Tarihçilerin ve bu televizyon kanalının, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sını, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'u ve Türk Ceza Kanunu'nu ihlal ettiğini dile getiren Güvenir şöyle konuştu:

"Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zamanda bu zatın iftiralarını yayınlayan televizyon kanalı da sorumludur. ADD olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla bu kişi ve iftiraları yayınlayan televizyon kanalının sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

Yandaş kanalda skandal sözler: Atatürk'ün manevi kızını sevgilisi yaptılar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler