Atatürk'e hediye edilmişti... Yeniden çalışıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İngiltere’de yapılan ve 1928 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen 70 yıllık gramofonu yeniden çalışır duruma getirtti. Akgün, "Atatürk'ün sadece ilke ve devrimlerini değil ona ait olan her şeyi koruyup, yaşatmak ve anısını canlı tutmak zorundayız" dedi.

Yayınlanma: 08.11.2016 - 11:48
Abone Ol google-news

Bazı açılışlara katılmak üzere Yalova'ya giden Büyükçekmece Belediye Başkanı  Hasan Akgün'ü, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ‘Yürüyen Köşk’e götürdü. Atatürk’ün Yalova’da bulunduğu zamanlarda kaldığı köşkteki gramofonu gören Başkan Akgün, çalışmadığını öğrenince gramofonu İstanbul'da Mehmet Öztekin’in tamir edebileceğini söyledi. Öztekin ile temasa geçilerek, gramofon İstanbul’a gönderildi. 3 gün süren bakım ve onarımın ardından 1928 yılında İngiltere’de Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilmek üzere yapılan gramofon 70 yıllık sessizliğine son vererek yeniden çalışır hale geldi.

ATATÜRK'ÜN GRAMOFONU YENİDEN ÇALIŞIYOR

Hasan Akgün, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e büyük bir minnet borcu olduğunun altını çizerek, "Atatürk'ün sadece ilke ve devrimlerini değil ona ait olan her şeyi koruyup, yaşatmak ve anısını canlı tutmak zorundayız. Yalova'daki ziyaretimde,  Belediye Başkanımız Vefa Salman'dan Atatürk'ün gramofonunun 70 yıldır çalışmadığını öğrendim. Dünyanın sayılı gramofon ustalarından Mehmet Öztekin ile irtibat kurduk. Gramofonu 3 gün içinde tamir edip teslim etti. Atatürk'ün gramofonun yeniden çalışıyor olması anlamlı ve mutluluk verici" diye konuştu.

 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da   "Yaklaşık 70 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürüyen Köşk’te bulunan gramofonu çalışmıyordu. Başkan Hasan Akgün İstanbul’da sadece bir gramofon ustasının bulunduğunu belirtti. Gramofonu oraya gönderdi. Mehmet Öztekin, 3 günde tamir etti. Başkan Akgün’e çok teşekkür ediyorum. Mehmet ustamızın da ellerine, emeğine sağlık" dedi.        


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler