Ateşkes yalan oldu

İsrail ve Gazze'nin karşılıklı ilan ettikleri ateşkes kararı ihlal edildi. İsrail dün gece Gazze Şeridi'ni bombalarken, Gazze Şeridi'nden de İsrail'in güneyine bu sabah roket atıldığı bildirildi. Bombardımanda ölen ve yaralanan olmadığını açıklandı.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 07:48
Abone Ol google-news

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyini Mısır'a bağlayan tünellerin bulunduğu bölgeyi dün gece bombaladı.

İsrail ordusu sözcüsü, yaptığı açıklamada, ''Refah bölgesinde silah temin edilen bir altyapının dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine atılan rokete karşılık bombalandığını'' belirtti.

Görgü tanıkları, bombardımanda ölen ve yaralanan olmadığını bildirdi. Bu arada, ordu sözcüsü, Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine bu sabah da roket atıldığını duyurdu. Bu, 18 Ocak'ta Gazze Şeridi'nde ilan edilen ateşkesten bu yana İsrail'e atılan ikinci roket. İsrail polisi, dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine bir roket atıldığını açıklamıştı. Ofakim istikametine atılan roketin büyük olasılıkla boş bir yere düştüğü belirtilmişti.

Hamas, dün, Filistin topraklarına sınırlı giriş yapan İsrail birliğine 3 havan topu ateşi yapıldığını bildirmişti.

 

Refah'taki tünellerde yangın

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, Mısır ile İsrail arasındaki tünellerde çıkan yangında 4 Filistinli'nin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre yangın, tünellerden birinin içinde meydana geldi. Refah'taki itfaiyenin, yangını söndürmeye çalıştığı belirtiliyor. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. İsrail ordusu uçakları, iki gündür Filadelfi Yolu olarak adlandırılan bölgedeki tünelleri bombalıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler