Avrupa Birliği: İngiltere 2019'a kadar çıkmalı

Avrupa Birliği'nde(AB) Brexit ile ilgilenen başmüzakereci Guy Verhofstadt, İngiltere'nin ayrılma işlemlerine "olabildiğince erken" başlaması gerektiğini ve 2019'a kadar da tamamlamış olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 13.09.2016 - 14:09
Abone Ol google-news

Fransa'daki parlamentoda gerçekleşen basın konferansında, eski Belçika başbaşkanı Verhofstadt, "Bir sonraki AB parlamento seçimlerinden önce müzakereleri bitirebilmemiz için İngiltere'nin 50. maddeyi olabildiğince çabuk yürürlüğe sokması gerekiyor" dedi. Verhofstadt, 'ellerinde bir sonuç ve anlaşma olmadan yeni bir yasal döneme girebileceklerini düşünmediğini' belirtti. Bahsedilen 50. madde, İngiltere'nin 2 yıl sürecek ayrılma işlemlerinin başlaması anlamına geliyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, daha önce 50. maddeyi 2017'ye kadar devreye sokmayacağını açıklamıştı. May, 'hükümetin göç sorununun el alınışı konusunda bölünmüş olduğunu' savunarak, AB pazarına ulaşımı kaybetmeksizin daha çok zamana ihtiyaç duyduklarını söylemişti.

Basın açıklamasında başmüzakereci, "Parlamentonun kararı çok net. Eğer İngiltere, AB pazarının bir parçası olarak kalmak istiyorsa, bizim vatandaşlarımızın serbest bir şekilde hareket edebilmelerini kabul etmek zorunda" dedi.

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler