Avukata Kürtçe savunma soruşturması

Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, sanıklara mahkemede Kürtçe savunma yapmaları yönünde baskıda bulunduğu iddiasıyla Van Barosu avukatlarından Sabahattin Kaya hakkında, 'terör örgütü üyeliği' suçundan soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 14:46
Abone Ol google-news

Van’da geçen mart ayında, izinsiz gösterilere katıldıkları ve terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan kadın sanıklar S.A ile R.B, 27 Eylül 2011’de 3. kez hakim karşısına çıktı.

İlk 3 duruşmada Kürtçe savunma talepleri geri çevrildiği için savunma yapamayan her iki sanık, son duruşmada söz alarak Türkçe savunma yapmak istediklerini söyledi. Sanıklardan R.B, 2. duruşmaya çıkmadan önce koğuştaki diğer tutuklular ile avukat Sabahattin Kaya’nın, “Kürtçe konuşman gerekiyor, kararımız böyle” dediği için Kürtçe savunmada ısrar ettiğini söyledi. Diğer sanık S.A da kendisini Türkçe olarak ifade etmede bir sorununun olmadığını dile getirerek, 2. duruşmada, koğuştaki diğer sanıklar ile avukat Sabahattin Kaya’nın, Kürtçe savunma yapması yönünde baskıda bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphelerinin olmaması gerekçesiyle her 2 sanığın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, sanıkların avukat Sabahattin Kaya’nın Kürtçe savunma yapma konusunda kendilerine baskı yaptığı iddiasıyla, duruşma zabtıyla birlikte Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne, avukat hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu şikayetini işleme koyan özel yetkili savcılık, Kaya hakkında, “terör örgütü üyeliği” suçundan soruşturma başlattı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler