Avukatların çığlığı: Adalete açlar

ÇHD’li avukatların ‘hukuksuz yargılamalara’ karşı başlattıkları açlık grevi 11. gününde.

Avukatların çığlığı: Adalete açlar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.02.2019 - 21:46

 

Tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi beş avukat, hukuksuz yargılamalara ve cezaevlerindeki baskılara dikkat çekmek için 11 gündür açlık grevinde. Tutuklu avukatlardan Engin Gökoğlu’nun eşi Meral Yıldırım Gökoğlu, eşinin, KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönebilmek için açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın avukatlığını yaptığı süreçte destek için açlık grevine başladığını anımsatarak, “Eşimin kalbi delik. O süreçte kalp doktoru bu durumun 20 gün hiçbir sorun yaratmayabileceğini ancak 20. günden sonra açlık grevini bitirmesi gerektiğini söyledi. Doktorun dediklerini eşime hatırlattım. Eşim, ‘Hapishanede yapacağım başka bir şey yok. Ya yaşadığımı yaşadığımız bunca hukuksuzluğa sessiz kalacağım, kalacağız ya da ses çıkaracağız’ dedi. Avukatların açlığı bir çığlık ve bu çığlık dışarıda duyulmalı” diye konuştu.

Cezaevinde zorlu koşullar
Aralarında ÇHD Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı ve 5 Nisan 2016’da tecrite karşı 293 gün ölüm orucu tutan avukat Behiç Aşçı’nın da yer aldığı 5 avukat, hukuksuz yargılamalara karşı açlık grevine başladı. Eşinin ve diğer tutuklu avukatların 1.5 yıldır tutuklu olduğuna dikkat çeken Meral Gökoğlu, “Hapishane koşulları oldukça zorlu bu koşullarda açlık grevinde olması çok daha zorlu bir durum. O içeride ve tutsak, onun açlığı önce bize dokunuyor, onu gören ona dokunan biziz” dedi.
Eşinin tahliye edilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden tutuklandığını anımsatan Gökoğlu, “Mahkeme heyeti değişti. Değişen heyetle görülen 2. duruşma sonrası uzun bir süre duruşmada yaşananları düşündüm ve yargılama bu şekilde devam ederse ceza alacaklarını. Tüm yaşanan süreci düşününce açlık grevi dışında başka çareleri kalmadığını görüyorum” ifadelerini kullandı. Ankara’da yaşadıklarını anlatan Gökoğlu, eşinin ise Tekirdağ’daki cezaevinde olduğunu, bu durumun görüşme olanağını kısıtladığını söyledi. Gökoğlu, “Eşim hapishanede çok fazla sorun yaşadı, saldırıya uğradı, işkence gördü, kolu kırıldı. Kırılan kolu için tedaviye düzenli götürülmedi ve hasar kaldı. Sohbet hakkıyla ilgili sorun yaşıyorlar. Haksızlıklara karşı çıkardıkları her ses soruşturma ve disiplin cezası olarak geri dönüyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler