Avukatlık büroları konut olarak kullanılamayacak

Avukatlık büroları aynı zamanda konut olarak kullanılamayacak, iş yeri açma ve çalışma ruhsatına tabi olmayacak.

Avukatlık büroları konut olarak kullanılamayacak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.07.2012 - 15:04

AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifine göre, her avukat, levhaya yazıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde, baro bölgesinde bir büro kurmak zorunda olacak.

Avukatlık bürolarının niteliklerini Türkiye Barolar Birliği belirleyecek. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, ana gayrimenkulün, mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde avukatlık bürosu faaliyetleri yapılacak. Ancak avukatlık büroları, aynı zamanda konut olarak kullanılamayacak.

Bir avukatın ve avukatlık ortaklığının birden fazla bürosu olamayacak. Birlikte çalışan avukatlar ayrı büro edinemeyecek. Avukatlık ortaklığı yurt içinde şube açamayacak. Milletvekilleri, milletvekilliği süresince avukatlık yapamayacak. Avukatlık büroları iş yeri açma ve çalışma ruhsatına tabi olmayacak. Bu bürolara ait tabelalar her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olacak.

Genel Kurul, baroların avukatlıkta en az 10 yıl kıdemi olan üyeleri arasından gizli oyla seçecekleri dörder delege ile kurulacak. Ancak, avukat sayısı 500'e kadar olan barolarda ilave bir delege, 1000'e kadar olanlarda ilave 2 delege seçilecek.

Halen görevde bulunan Barolar Birliği Başkanı ve baro başkanları, Barolar Birliği Genel Kurulu'nun doğal üyesi olacak, oylamalara katılma, seçme ve seçilme hakları bulunacak. Seçimlerde, üyeler bağımsız aday olabilecekleri gibi, aralarında oluşturacakları grupların listelerinden de aday olabilecekler. Barolar Birliği Genel Kurul delegelikleri için ayrı oy pusulaları düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler