Avustralya, tutsakları kabul etmeyecek

Avustralya Başbakan Vekili Julia Gillard, ABD'nin, "Küba'daki askeri üs Guantanamo'da terör zanlısı olarak tutulanların bir kısmını kabul etme" talebini reddettiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 08:39
Abone Ol google-news

Avustralya Başbakan Vekili Julia Gillard, ABD Başkanı George Bush yönetiminin geçen ayın başında yaptığı, "Guantanamo'dan salıverilecek tutsakların bir kısmını kabul etmesi" talebini ikinci kez reddettiklerini belirtti. Başbakan Vekili, tutsakların ülkesinin ulusal güvenlik ve göçmen kriterlerine uymadığını söyledi.

Gillard, daha önceki talebi geçen yılın başlarında reddettiklerini hatırlattı. Guantanamo'da  255 dolayında tutsak bulunuyor. ABD bunlardan 60'ını serbest bırakmaya karar verdi, ancak işkence görebilecekleri ya da yargılanabilecekleri endişesiyle bu kişileri kendi ülkelerine iade etmiyor.

Washington'ın yakın müttefiki olan Avustralya, ABD'nin 2003 Irak işgalinde kurduğu koalisyonun önde gelen üyesi, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından da Afganistan'da Taliban rejiminin devrilmesi için destek olmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler