Ayakkabı Dünyası'ndan Çin malı teşekkürü

Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Ayakkabı ve Malzemesi İmalat ve Satıcıları Meslek Komitesi Üyesi Mehmet Akbacakoğlu, halk sağlığını önemli ölçüde tehdit eden Uzakdoğu menşeli ürünlere karşı aldığı önlemler nedeniyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığına teşekkür etti.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 10:02
Abone Ol google-news

Akbacakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, ''Bazı Tüketici Ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliği''yle, bazı ürünlerde kullanılan tehlikeli kimyasal maddelerin sınırlandırılmasına ilişkin usul ve esaslarda düzenleme yapıldığını belirtti.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle, halkın Çin'den gelen tehlikeli ürünlere karşı korunmuş olacağını ifade eden Akbacakoğlu, düzenlemeyle halk sağlığını tehdit eden ürünlerin kullanım limitlerine sınırlama getirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Bu düzenleme aynı zamanda Türk sanayi, perakende ve ulusal ve uluslararası ticareti için büyük bir adımdır. Ayakkabı Dünyası ve ATO Meclis Komitesi olarak biz, halkımızın, sevdiklerinizin sağlığını ve ülkemiz ekonomisinin gelişimini çok önemsiyoruz. Ülkemiz için doğru hizmet vermeyi bir borç biliyor, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına yaptığı bu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Halkın büyük bir çoğunluğu, insan sağlığına zarar verdiğini bilmeden kalitesiz Çin mallarını kullanmaya devam ediyor. Bu ürünler evimizde, iş yerlerimizde, dükkanlarımızda, oyuncaklarda, çocuklarımızın okul eşyalarında, ayakkabılarında, giysilerimizde, çantalarımızda, kısacası her yerde.''
 

2011 kış sezonunda fiyatlar 15-20 artacak

Türkiye'nin deri üretiminde dünya nüfusunun yüzde 1'inin ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip olduğunu kaydeden Akbacakoğlu, bu yıl hayvan üretiminin düşmesi nedeniyle ayakkabı sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını bildirdi. Akbacakoğlu, ham deride dışa bağımlılığın yüzde 70'in üzerinde olduğuna değinerek, 2011 kış sezonunda bot ve çizme fiyatlarının yüzde 15-20 oranında artabileceğini vurguladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler