Aydın Engin'in gözaltı sorusuna cevabı: Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?

Demokrasiye darbe Cumhuriyet Gazetesi'ne uzandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna "Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?" diye cevap verdi.

Yayınlanma: 31.10.2016 - 10:08
Abone Ol google-news
<video:623931>

 

Cumhuriyet Gazetesine başlatılan operasyon kapsamında gazetenin Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Güray Öz, Hakan Kara ve Turhan Günay gözaltına alındı. Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticilerine beş gün boyunca avukat yasağı konuldu, bu süre boyunca avukatlarıyla görüştürülmeyecekler.

'CUMHURİYET'TE ÇALIŞIYORUM YETMEZ Mİ?'

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilerin 'neden gözaltına alındınız' sorusu üzerine, "Bir şey söylemiyorum, Cumhuriyet'te çalıştığım için. Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?" diye cevap verdi. Sağlık kontrolünün ardından Engin, polis eşliğinde hastane bahçesine çıktı ve burada bir süre oturarak sivil aracın gelmesini bekledi. Aydın Engin, sivil polis aracının gelmesinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhuriyet'e yapılan operasyona tepki: Birlikte mücadele edeceğiz

Cumhuriyet'e operasyon dünya basınında

Yandaş Sabah, Cumhuriyet'e operasyonu önceden duyurdu

Cumhuriyet'e operasyona tepki yağıyor...     

Cumhuriyet gazetesine operasyon

CHP'li vekiller ve gazeteciler destek için Cumhuriyet'te: Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür-FOTOĞRAFLAR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler