'Aygün'ün söyledikleri partiyi bağlamaz'

CHP'nin diplomat kökenli Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Zor şartlar altında, ailesine henüz kavuşmuş bir milletvekilinin kendi görüşüdür. Parti görüşü değildir. Kendisi bir milletvekilimizdir. Elbette sözlerinin bir ağırlığı vardır ama söyledikleri kişisel görüşlerdir" diye konuştu.

Yayınlanma: 15.08.2012 - 11:20
Abone Ol google-news

TV8 canlı yayınına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması ve serbest bırakılması sürecini değerlendirdi. PKK'nın eyleminde ağırlıklı noktanın Aygün'ün serbest bırakılması sonrasında yaptığı konuşma olmadığını, olayın Aygün'ün kaçırılmasından çok daha derin bir anlamı olduğunu belirten Loğoğlu, "Terör örgütü burada bir mesaj veriyor. 'Bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var bir de onun dışında bir başka devlet oluşumu var. İdari soruşturma açan, hukuki soruşturma açan, yetkililerden Hüseyin Aygün'ün kılına zarar vermeyin şeklinde talimatlar alıp bunu yerine getiren bir yapı var' demek istiyor. Terör örgütü vekil kaçırarak 'Milletin egemenliğini işgal ediyorum' demek istiyor. Bu en büyük meydan okumadır. PKK paralel bir devlet, paralel bir hukuk sistemi varmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışmıştır" diye konuştu.
 

'Bize inanmıyorsanız Akdoğan'a inanın'

Bugün bir gazetenin manşetine taşıdığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın "KCK'nın amacı paralel devlet oluşturmaktır" yorumuna da dikkat çeken Loğoğlu, böyle bir oluşumu kabul eden iktidarın çözüm getirmesi gerektiği eleştirisinde bulunarak, "Bunu diyorlar ama gereğini yapmıyorlar. Biz adres gösterdik, TBMM'ye çağırdık ama mesajımız algılanmıyor. Eğer bir strateji oluşturulmaz ise gidişat iktidar partisinin başdanışmanının dediği gibi olur. Bana inanmıyorlarsa bari ona inansınlar" dedi.

'Aygün'ün sözleri partiyi bağlamaz'

PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakılan CHP'li Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına önümüzdeki günlerde tartışma konusu olabileceğini ifade eden Loğoğlu, bu açıklamaya CHP içinden de tepkiler gelebileceğini, açıklamada ileri sürülen görüşlerin parti görüşü olmadığını vurgulayarak, "Hüseyin Aygün'ün açıklamaları zor şartlar altında, ailesine henüz kavuşmuş bir milletvekilinin kendi görüşüdür. Parti görüşü değildir. Parti yetkilisi de değildir. Kendisi milletvekilimizdir, elbette sözlerinin bir ağırlığı vardır ama söyledikleri kişisel görüşlerdir" diye konuştu.
 

'İnsan hakları sadece Suriye'de mi var?'

AKP hükümetinin Suriye konusunda takındığı tavrı eleştiren Loğoğlu, hiçbir ülkenin başka bir ülkenin hükümetini düşürme hakkı olmadığını belirtti ve hükümetin dış ilişkilerde çifte standart uyguladığını savundu: "Burada çifte standart var. Irak'ta, Sudan'da yaşananlara AKP bir şey demiyor, hala Sudan rejimi ve devlet başkanı ile iç içe yaşıyorlar. Sadece Suriye'de mi insan hakları var? AKP'nin hedefi, Esad rejimini devirip Müslüman kardeşlerin liderliğinde yeni bir rejim oluşmasını sağlamaktır."
 

'MHP AKP'nin içinde eriyen geçici muhalefet'

TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP'ye karşı MHP'nin gösterdiği tavrı da "MHP, AKP'nin içinde eriyen geçici muhalefet haline geliyor" sözleriyle değerlendiren Loğoğlu, "MHP Türkiye'de çok önemli bir duruşu simgeleyen bir parti. Partilerine sahip çıksınlar. İktidar partisinin arkasından koşarak bir siyasi rant elde etme inancı çok yanlış" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler