AYM'nin seçim kararına AKP'den ilk tepki: Normal, beklenen bir karar

AYM, CHP'nin siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkân tanıyan kanuna ilişkin iptal istemine ret kararı verdi. Karara ilişkin AKP'den ilk tepki Numan Kurtulmuş'tan geldi: Normal, beklenen bir karar.

Yayınlanma: 31.05.2018 - 15:42
Abone Ol google-news

AYM, CHP'nin siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkân tanıyan kanunun seçim güvenliği ile ilgili hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebini reddetti.Karara AKP'den İlk tepki Numan Kurtulmuş'tan geldi.

<haber-dikey:986782>

"Anayasa Mahkemesi de normal, beklenen bir karar almıştır"

"Türkiye'de demokratik mekanizmaların ne kadar iyi bir işlediğini gösteren bir örnekle karşı karşıyayız. Yasama faaliyetinde parlamento yasa çıkardı, ana muhalefet partisi bunu elindeki imkanı kullanarak AYM'ye götürdü.

 AYM inceledi ve ret cevabı verdi. Kabul cevabı da verebilirdi. O zaman başka bir şey olacaktı ama Türkiye çok şükür bütün demokratik mekanizmalara sahip olan bir ülke.

 Bir çok dünyadaki ülkeyle kıyaslanmayacak bu süreçleri, seçim süreçlerini de şeffaf yürütebilen bir ülke. Dolayısıyla seçim takvimi kendi yolunda ilerliyor. Anayasa Mahkemesi de normal, beklenen bir karar almıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler