Aysal, 'A takımı'nı açıkladı

Galatasaray Kulübü'nün 14 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulu öncesi başkan adaylarından Ünal Aysal, yönetim kurulu aday listesinde Ali Dürüst, Adnan Öztürk ve Abdurrahim Albayrak gibi isimlerin de olacağını açıkladı.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 14:29
Abone Ol google-news

Lig TV'de katıldığı ''Futbol Gündemi'' programda soruları yanıtlayan Aysal, listesindeki isimleri şöyle açıkladı:
Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Aka Gündüz Özdemir, Ali Gürsoy, Refik Arkan, Adnan Nas, Semih Haznedaroğlu, Mete Başol, Sedat Doğan, Abdurrahim Albayrak.

Aysal, son anda listeden ayrılan Divan Kurulu üyesi Hayrettin Kozak'ın çok yakın arkadaşı olduğunu ifade ederek, ''Kendisi benim baş danışmanım olacak. Eleştiriyi çok seven bir insan. Böyle bir pozisyonda kendisini daha rahat ve huzurlu hisseder'' dedi.

'Herhalde bir Eyüp Sultan'a gitmemiz lazım''

Fenerbahçe karşısında son dönemde alınan başarısız sonuçların hatırlatılması üzerine Ünal Aysal, ''Herhalde bir Eyüp Sultan'a gitmemiz lazım'' diye espri yaptı.

Aysal, Fenerbahçe ile aralarındaki rekabette kabullenmekte zorlandıkları geçmiş 7-8 yılın olduğunu vurgulayarak, ''Ondan önce de biz ilerideydik. Bundan sonraki 10 senede ne olacağını hep birlikte göreceğiz'' ifadesini kullandı.

"Netice adamıyım, istediğim neticeyi alana kadar koşarım"

Kendisini ''Netice adamı'' olarak tanımlayan Ünal Aysal, ''İstediğim neticeyi alana kadar koşarım. Benim de sabra tahammülüm yok, sabırsız bir insanım'' dedi.

Aysal, ''Eğer paranız yoksa, sportif başarıyı yakalayamazsınız'' derken, ''Bugünkü durumda ikisini birden yürütmek zorundayız. Önce yukarı çıkalım, sonra başarıyı yakalayayım gibi bir lüksümüz kalmadı'' ifadesini kullandı.

Hiçbir yönetimin gelip mucize yaratamayacağını anlatan Ünal Aysal, ''Bizim 22 milyon taraftarın desteğine ihtiyacımız var'' ifadesini kullandı.

Ünal Aysal, kulüpte öncelikle olarak gerçekleştirmek istedikleri hedefleri ''Güven, kurumsallık ve sportif başarı'' olarak açıklayarak, bunların üçünü de aynı anda yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

Teknik direktör ismi açıklamadı

Yönetime seçilmesi halinde anlaşacakları teknik direktörün ismini açıklamayan Aysal, ''Galatasaray'a hizmet etmeyen, tanımayan yeni bir hoca faydalı olamaz. En yakın geçmişimizde başarılı olan Fatih Terim, Lucescu ve Gerets gibi isimler var. Bunların hepsi sempatik isimler. Ancak el sıkışmadan bir şey diyemeyiz'' dedi.

Aysal, görev almaları halinde Bülent Tulun'dan yararlanacaklarını anlatarak, ''Temel felsefemiz, altyapımızı en iyi şekilde geliştirmek, gücümüzü onlardan almak. Bunu yaparken eski sporcularımızdan yararlanacağız. Onlara karşı kendimi ezik hissediyorum, gereken desteği veremediğimizi biliyorum. Bu açığı kapatmak için elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu.

"Falcı değilim"

Diğer başkan adayı Mehmet Helvacı'nın, ''6 yılda 4 şampiyonluk'' hedefini açıkladığının hatırlatılması üzerine Aysal, ''Böyle şeyleri bilemem. Ben falcı değilim. Görev sürem bitmeden önce kalıcı başarıları ve Avrupa şampiyonluğunu hedefleyeceğim. Sürekli başarılı olmayı hedefliyorum'' ifadesini kullandı.

Tek oyuncu ya da bir iki oyuncuya dayalı sistemlerinin olmayacağını dile getiren Aysal, devamlılığı olan bir ekip oluşturmayı istediklerini söyledi.

"Uzlaşıcı olacağız"

Başkan adayı Aysal, Futbol Federasyonu ile uzlaşıcı bir ilişki içinde olacaklarını, kavga ederek bir yere varamayacaklarını vurguladı.

Fenerbahçe ile dostane ilişkiler içinde olacaklarını kaydeden Ünal Aysal, ''Ama bir kulübü temsil ediyorsanız o kulüplerin boyutlarına göre hareket etmek zorundasınız. Kişisel bir durum olmamalı. Bu her kulüp için böyle olmalı'' dedi.

"Arda'nın kalması için ısrarcı olacağım"

Başkan adayı Aysal, başkan seçilmeleri halinde Arda'nın takımda kalması için ısrarlı olacağını söyledi.

Arda konusundaki inisiyatifi yeni yönetime bırakan başkan Adnan Polat'a teşekkür eden Ünal Aysal, ''Son derece yerinde ve ona yakışan bir karar. Arda altyapımızdan gelen, güvendiğimiz ve yıldızlaştırdığımız bir oyuncumuz. Bundan sonra yetişecek gençlere örnek olacak. Arda'yı mutlu edip tekrar Galatasaray'a kazandırmanın yollarını bulmak zorundayız. İlla kalmak istemiyorum diyorsa ona en uygun ve faydalı bir formül neyse onu uygularız. Ben Galatasaray formasıyla devam etmesi ısrarcı olacağım. Arda efsane olup gitmeli. Arda, aşağı düşürülüp giderse bundan sonraki hayatında da başarılı olamaz. Bence bu Arda için de yanlış olur'' şeklinde konuştu.

"Yıldızsız Galatasaray olmaz"

Altyapıya önem veren bir yönetim olacaklarını anlatan Ünal Aysal, ''Ancak bununla beraber yıldızsız bir Galatasaray da olmaz'' dedi.

Aysal, mutlaka yıldız oyuncular da alacaklarını kaydederek, ''Yıldızlar alacağız. Bazı oyuncular konusunda gerekli taramaları yaptık. Ancak kazanmadığım bir seçimden önce angajmana giremem. Kimseyle bir bağlantımız olamaz. Galatasaray'a yakışan bir kadro oluşturulacak. Bu kadroda ciddi bir değişiklik olması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

"Liste konusunda bir takım zorluklar yaşadık"

Liste kurulmasında bir takım zorluklar yaşadıklarını dile getiren Asyal, ''Bu zorluklar bizim kendimize koyduğumuz hedeflerden kaynaklandı. Biz bu seçimi Galatasaray'da uzun süreli bir değişimin başlangıcı olarak görüyoruz. Ben bu sistemi değiştirmek üzere bu işe soyundum. Kulübün içindeki zorlukları çözmeye faydalı olacak kişileri yönetime seçmeye çalıştık. Bunun içinde zorluk yaşadık'' ifadesini kullandı.

Aysal, yönetime geçmişte başkan adaylığı konuşulan Ali Dürüst'ü almasıyla ilgili bir soruyu ''Ali Dürüst idealist bir Galatasaraylı. Galatasaray'a faydalı olmayacak bir işe girmeyecek kadar tedbirli ve tecrübeli bir insan. Teklif ettiğimde fazla tereddüt etmedi'' diye konuştu.

"Çalışanımdan özür dilemedim"

Aysal, başkan adayı Mehmet Helvacı'nın kendisinden özür beklediğinin hatırlatılması üzerine, ''Bugüne kadar para verdiğim bir çalışanımdan özür dilemedim'' dedi.

Bu sözleriyle Helvacı'nın geçmişte çalışanı olduğunu ima eden Ünal Aysal, bahsedilen evraklar varsa bunları görmek istediğini dile getirdi.

"Polat'ın aday olması bana gurur ve sevinç verir"

Aysal, başkan Adnan Polat'ın yeniden aday olmasının kendisini sevindireceğini söyledi.
İsteyen herkesin başkanlığa aday olmasını istediğini kaydeden Aysal, ''Benim ilk amacım projelerimi gerçekleştirebilecek genç ve dirayetli kişilerin göreve talip olmasıydı. Böyle bir kişi göremediğim için aday oldum. Polat'ın aday olması bana gurur ve sevinç verir'' ifadesini kullandı.

"Başkanlık her şeyin önüne geçti"

İşlerinin yurt dışında olması nedeniyle yılın 5-6 ayında yurt dışında kaldığını anlatan Aysal, ''Ama bu göreve seçildiğim takdirde, ihtiyaç duyulduğu kadar kalacağım. Galatasaray şu anda benim için her şeyin önüne geçti'' diye konuştu.

Ünal Aysal, iş hayatında büyük hukuki sorunlar yaşadığı şeklindeki iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, ''Bugüne kadar mahkemeye şahit olarak bile çıkmadım, trafik cezası bile ödemedim. 22 şirketim var ve onların ticari faaliyetleri var. Hatırladığım kadarıyla onların da önemli bir hukuki durumu yok. Fazla göz önünde bulunmayan insanların böyle arkasında gölge ile dolaşmaları ve fısıltı gazetesinin çalışması normal'' dedi.

"Futbol şubesi yok"

Aysal, görev seçilmeleri halinde yönetim içinde futbol şubesi şeklinde bir birimin olmayacağını söyledi.

''Futbol şubemiz yok. Futbolun sorumluluğu bir kişiye verilmeyecek kadar büyük bir sorumluluk'' diyen Ünal Aysal, ''Her branşın başına profesyonel bir kişiyi koyacağız. Yönetim içindeki arkadaşlarımızdan hesap soracak değiliz. Başarılı olamayan profesyonellere teşekkür ederiz'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler