Aysal'dan ırkçılık açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından yaşanan ırkçılık tartışmalarıyla ilgili, "Irkçılık olayı, Türkiye'nin olayı değildir. Türkiye'nin alıştığı bir olay değildir. Türkiye'de olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesadüfen maalesef o gün o stada düşmüştür" dedi.

Yayınlanma: 16.05.2013 - 09:48
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulunmak için geldiği Özlüce Tesisleri'nden çıkışında basın mensuplarının konuyla ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, ırkçılık olayı Türkiye'nin olayı değildir. Türkiye'nin alıştığı bir olay değildir. Türkiye'de olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesadüfen maalesef o gün o stada düşmüştür. Bunu süratle unutmamız gerektiğini ve bunun Türkiye'ye zararlı olacağını, bu konuda fazla ısrar edersek Türkiye'ye zarar vereceğimizi düşünüyorum. Bu konuda fazla ısrarlı olmayın. Bunu bir kaza olarak görelim. Bu işi kapatalım. Türkiye'nin ana konuları bu değildir. Türk sporunun ana konuları bunlar değildir. Bizim konumuz olmamalıdır zaten, çünkü bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Bunu bir kere daha belirtmek istiyorum. Altını çizerek söylemek istiyorum, ırkçılık bize yabancı bir olay, Türkiye'ye yapıştırılmak istenen bir lekedir. Bu lekeyi kabullenmeyeceğiz."

"Türk sporunda dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına başkanlar olarak bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Aysal, "Bakın bugün biz bir aradayız. Biz her zaman bir aradayız. Bakmayın saha içindeki rekabet saha dışında bir düşmanlığa döndürülmek isteniyorsa, bu bana kalırsa bu işten yararlanmak isteyen bazı kaynakların çalışmalarıdır, gayretleridir. Biz bu işin içinde yokuz ve olmayacağız" yanıtını verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler