Ayvalık Belediyesi'nde 11 gözaltı daha

Ayvalık Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında 11 kişi daha gözaltına alındı. Aynı operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise savcılıktaki ifadesinin ardından bugün serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 08.11.2012 - 10:48
Abone Ol google-news

6 Kasım'da Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bugün sabah saatlerinde Türközen'in, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı soruşturma sürecinde 11 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen toplam 15 şüphelinin savcılıktaki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

 

Belediye Başkanı serbest bırakıldı

Bu arada aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde serbest bırakılan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ''Şu anda adliyede 15 kişi bulunuyor. İnşallah o arkadaşlarımızın da hepsi serbest kalır ve işimize devam ederiz'' dedi.

Türközen, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldığını belirterek, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Soruşturmanın, ''ihaleye fesat karıştırmaya yönelik'' yürütüldüğünü dile getiren Türközen, şöyle konuştu:

''Önceden beri süregelen, kim olduğu belli olmayan bir vatandaş, Ayvalıkgücü Belediyespor'a aktarılan paralarla ilgili ihaleye fesat karıştırıldığını içeren böyle bir dosya oluşturmuş. Bununla ilgili olarak ben, fen müdürü arkadaşımız ve satınalma müdürümüz ilk olarak alındı, ardından da ilgili firmadan üç kişi... Daha sonra ihaleyi yapan arkadaşlar da alındılar. Şu anda adliyede 15 kişi bulunuyor. İnşallah o arkadaşlarımızın da hepsi serbest kalır ve işimize devam ederiz. Şu anda belediyeden el konulan evrakların ve bilgisayarların kopyalanması sürüyor. Belediye birimlerimiz çalışamıyor.''

Türközen'i ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova da her zaman yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirterek, ''lediye başkanımız ve ekibinin usul ve yasalara uygun olarak Belediye Kanunu'nun kendilerine verdiği sorumluluğu yerine getirdiğine inanıyoruz. Başkanın serbest kalmasından hepimiz çok mutluyuz. Bütün Ayvalık halkına geçmiş olsun'' dedi.

6 Kasım'da Ayvalık Belediyesi'ne düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı Türközen'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmış, Türközen bugün serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler