Azmi Türkiye’ye madalya kazandırdı

Son karşılaşmasında bel fıtığı nükseden görme engelli milli sporcu Mesme Taşbağ, mücadeleyi bırakmadı, madalyayı Türkiye'ye getirmeyi başardı

Yayınlanma: 20.09.2016 - 16:28
Abone Ol google-news

                                                                                                                                                          2016 Rio Paralimpik Oyunları judo branşında yaşadığı sakatlığa rağmen gösterdiği azim sayesinde ülkeye bronz madalya ile dönen görme engelli milli sporcu Mesme Taşbağ, zor bir maç çıkarsa da ülkeye madalya ile döndüğü için sevinçli olduğunu kaydetti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen judo müsabakalarında Mesme Taşbağ, kadınlar +70 kiloda tatamiye çıktı. Bel fıtığının nüksetmesine rağmen iğnelerle turnuvaya devam eden Taşbağ, bronz madalya müsabakasında Belaruslu Arina Kachan ile karşılaştı. Rakibi 3, kendisi ise 1 ceza puanı alan 35 yaşındaki görme engelli milli sporcu, bronz madalyaya ulaştı.

Dün ülkeye dönen Taşbağ, bugün Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan milli sporcu Taşbağ, biraz buruk bir mutluluk yaşadığını söyledi. Taşbağ, “Çünkü biz altın hedefiyle oraya gitmiştik. Müsabaka öncesi yaşadığımız sakatlık sebebiyle biraz kötü bir maç yaptım. Ama bronz aldık, en azından ülkemize madalya ile geri döndüğümüz için sevinç yaşadık. Tabi orada önemli olan madalya almak değil, Türk Bayrağı’nı göndere çektik, bizim için önemli olay buydu. Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde birazcık olsun ümit aşıladık. Türk halkı, o gün en azından biraz da olsa sevinç yaşadı. O yüzden ayriyeten mutluyuz” dedi.

"MADALYA İLE TAÇLANDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM"

Milli sporcu Taşbağ, zorlu süreçlerden geçtiklerini de anlatarak, “Açılış töreninde Türk Bayrağı’nın bana teslim edilmesi, Bakanlığın bu görevi bana vermesi o benim için daha büyük bir gururdu. Neredeyse madalyadan daha öne geçti, o kadar mutlu oldum. Güzel günler geçirdik. Olimpiyat süreci çok zor bir süreçti, aylardır kamplardayız. Bir sürü sıkıntı yaşadık, çalışmalardan dolayı çok zorlandık, çok acılar ve ağrılar çektik ama bunu madalya ile taçlandırdığımız için çok mutluyum” diye konuştu.

"OLİMPİYAT 3'ÜNCÜSÜ OLARAK MADALYA ALMASI BİZİ GURURLANDIRDI"

İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise, sporcunun elde ettiği başarının kendilerini gururlandığını aktardı. “Arkadaşımız daha önce ülkemizi temsilen dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda derece alan bir sporcumuz” diyen Aksoy, şöyle konuştu:

“Hatta görme engellilerde Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye tarihinde ilk defa derece alan Avrupa şampiyonu bir sporcumuz. Ama olimpiyatlar ülkemiz ve dünya için ayrı bir öneme sahip. Sporcumuzun oraya katılması bizim için önemliydi. Kendisine de gitmeden önce, ‘madalya almadan da dönsen, sonuçta ilimizi ve ülkemizi temsilen oraya katılman bizleri mutlu ediyor’ demiştik. Ama tabi orada açılış seremonisinde ülkemizin bayrağını sporcumuzun taşıması bizlere ayrı bir mutluluk verdi. Yaptığı mücadelelerde olimpiyat 3’üncüsü olarak madalya alması da bizleri gururlandırdı. Kendisine ve yetiştiren antrenörümüze teşekkür ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler