Bağımsız Yunanlılar Partisi karıştı

Yunanistan'da, Bağımız Yunanlılar Partisi'nin Meclis Grubu Başkanı Kostas Markopulos ve eski sendikacı Atina milletvekili Yannis Manolis partilerinden istifa etti.

Yayınlanma: 13.12.2012 - 17:19
Abone Ol google-news

Kısa bir süre önce, BYP Genel Başkanı Panos Kammenos ile parti politikası konusunda anlaşmazlığa düşen Markopulos, BYP'nin bugünkü meclis grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Kammenos'un, parti organlarından habersiz diğer siyasi partilerle pazarlıklarda bulunduğunu iddia ederek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Manolis de aynı gerekçelerle partiden ayrıldığını açıklamıştı.

Daha önce basında yer alan haberlerde, Kammenos'un, koalisyon hükümetinde yer alma konusunda Yeni Demokrasi Partisi ile pazarlıklarda bulunduğu ve bu konuda Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'a resmi olmayan bir not gönderdiği iddia edilmişti.

İddialar üzerine, BYP'de parti üst düzey yöneticileri arasında basına da yansıyan sert tartışmalar yaşanırken, dün BYP Genel Sekreteri Mihalis Yannakis, BYP sözcüsü Hristos Zois ve parti kurmaylarından Dimitris Stamatis partiden ayrılma kararı aldıklarını açıklamışlardı.

İddiaları ret eden Kammenos ise gelişmelerle ilgili kişisel twitter hesabına attığı bir mesajda, partiden ayrılanları "döneklikle" suçlayarak, "Biz çoğuz, biz bağımsızız ve biz Yunanlıyız" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da, 17 Haziran'da yapılan milletvekili seçiminde yüzde 7,51 oranında oy alarak parlamentoya girmeye hak kazanan BYP'nin 20 milletvekili bulunuyordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler