Bağış: Köpekler istedi diye atlar ölmez!

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Twitter'daki tartışmasının ardından bir haber kanalında yaptığı açıklama; "Köpekler istedi diye atlar ölmez. Türkiye büyümeye devam edecek, engelleyemeyecekler" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2013 - 18:36
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "O demece bir cevap vermek gerekiyordu. Kendisi, fırsatın kaçtığını ifade ediyor. Son bir haftada gerileyen İstanbul Borsası, Sayın Başbakan'ın ı "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek" konferasındaki konuşmasından sonra 2 bin puan birden fırladı. Sayın Başbakani 'Çevreci kardeşlerimin ortak bir arayışı varsa gelsinler konuşalım' dedi. Böyle bir Başbakan'a 'Fırsatı kaçırdı' demek Füle'nin haddine değil" dedi.

Füle'nin Twitter'daki mesajlarından önce Başbakan ile görüştüğünü ancak görüşmede bu düşüncelerini dile getirmediğini kaydeden Bağış, "Popülizmden başka bir şey değil" dedi.

Son gelişmelerin zamanlamasına dikkat çeken Bağış, "Türkiye terör belasını def ediyor. Aynı dönemde IMF'ye borcumuzu kapatıyoruz. Havalimanı için özel sektör 30 milyar yatırmaya hazırlanıyor, üçüncü köprünün temelleri atılmış, işsizlik Avrupa'nın yarısında. Her şey çok iyi giderken 4-5 ağacı bahane ederek birilerinin Türkiye üzerine spekülasyona girmiş oldukları o kadar açık ki" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın her krizden güçlenerek çıktığını söyleyen Bağış, "Birileri Türkiye'nin yükselmesinden, zenginleşmesinden rahatsız oluyor. Türk ekonomisinin bazı çıkar gruplarına eski rantlarını sağlayamamış olmasının tedirginliği içindeler. Köpekler istedi diye atlar ölmez. Türkiye büyümeye devam edecek, engelleyemeyecekler. Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız" dedi.

Yayımladıkları ilanlar nedeniyle New York Times gazetesine de tepki gösteren Bağış, "Ermeni lobisinin saldırıya geçtiği dönemde aynı gazeteye ilan vermek istediklerini ama kabul edilmediğini" söyledi. Türkiye'de ilan verecek yeterince gazete ve televizyon bulunduğunu belirten Bağış, "New York Times'a ilan vererek Türkiye'ye gelecek yatırımları engelleyecek başka bir planın parçası mı?" diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler