Bağışçılar sözünü tutmadı erzak paketleri küçüldü

Birleşmiş Milletler'in Suriye'deki iç savaş nedeniyle yapılan yardımlarda paketlerin ebatlarını düşürmek zorunda kaldığı, çünkü bağışçılardan gelen yardımların yetersiz olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 12:45
Abone Ol google-news

BM Dünya Gıda Programı (WFP) geçen ay rekor sayıda 4.1 milyon kişiye yardım götürmesine rağmen, WFP Direktörü Yardımcısı Amir Abdullah yaptığı basın toplantısında hedefleri 4.2 milyon kişiye çok az kaldığını söyledi.

BM Mültecileri Yüksek Komiseri Antonio Gterres, Suriye'de insan kriz yoğunlaştığında toplamda 3 milyona varan mülteci akınlarında komşu ülkelerde de gerginliğin arttığını belirtti.

Guterres "6.5 milyon kişiyle hemen hemen nüfusunun yarısının yerinden olduğu bir trajedi bu" dedi.

Kuveyt'te ocak ayında yapılan konferansta bağışçı ülkeler 2.3 milyar dolar vaatte bulundu ama sadece 1.1 milyar doalr alınabildi. Bunların içinde pazartesi günü Kuveyt'in teslim ettiği 250 milyon dahil.

WFP, içinde pirinç, bulgur, makarna, bakliyat, sıvı yağ, şeker, tuz ve buğday ununun bulunduğu beş kişilik standart aile paketlerinin mart ayında daha fazla insanın beslenmesi için yüzde 20 oranında azaltıldığını söyledi.

Guterres'in ofisi, bu yıl krize müdahale etmek için 1.6 milyar dolardan daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu ama bugüne kadar sadece yüzde 22'sinin alındığını belirtti.

Komşu ülkelerde 2.6 kayıtlı mülteci var. Ancak sınırı geçen yüzbinlerce kişi de uluslararası yardımı alamıyor.

Guterres bu durumun Suriye'Nin komşuları için büyük bir yük olduğunu vurguladı. Lübnan'da 1 milyondan fazla mülteci olmasına dikkat çeken BM görevlisi bunun ülke nüfusunun dörtte birine denk geldiğini kaydetti.

Cumartesi günü Ürdün'deki Zatari kampında polisle çatışan mültecilerin en az birinin öldüğü haberleri geldi. (Gazeteport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler