Bağış'ın yeni yıl hediyesi geri gönderildi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın milletvekillerine gönderdiği Türk Bayrağı ve AB bayrağından oluşan yeni yıl hediyesini geri gönderdi.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 14:11
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a gönderdiği mektupta, yeni yıl kutlama mesajına teşekkür etti. Bağış'ın kutlama mesajı ile birlikte Türk Bayrağı ve Avrupa Birliği bayrağını gönderdiğini ifade eden İnce şunları söyledi:
"Avrupa Birliği üyeliğinin, bayrak göndermekle, gündüz vakti havai fişek atmakla gerçekleştirilemeyeceği açıktır. Şeffaflık konusu gündeme gelince, Milletvekillerine yılbaşı kutlama mesajı ile birlikte gönderdiğiniz paketi nerde, kime, hangi kaynaktan sağlanan hangi miktardaki para ile yaptırdığınızı merak ediyorum. Yine merak ettiğim konulardan birisi de sizin bir şirket ortaklığınızın olması. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre 20 Bin TL sermayeli bir şirket kurmuşsunuz. Sizin bu şirketteki hissenizin parasal değeri Bin TL. Geri kalan hisseler ise eşinize ait. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hangilerinde hangi bakanların bu tür ticari faaliyetleri, şirket hisseleri vardır? 20 Bin lira sermayeli bir şirket ile VAKKO Bayiliği yapılabilir mi? Ben Avrupa Birliği sürecine bir şeffaflaşma süreci olarak bakıyorum. O nedenle malvarlığımı her sene açıklıyorum. Siz açıklıyor musunuz? Sizin Milletvekili olduğunuzda beyan ettiğiniz mal varlığı ne idi? Milletvekili olduktan sonra edindiğiniz varlıklar nelerdir? İstanbul'da ABD Konsolosluğu yakınında bulunan evinizi ne zaman edindiniz? Bir şeffaflaşma süreci olarak gördüğüm Avrupa Birliği üyeliği sürecinde Başmüzakereci sıfatıyla görev yapan sizin şeffaflık ilkesi gereğince benim tüm konulardaki merakımı gidereceğinizi ve hükümetinizin şeffaflık konusunda duyarlı olması için gerekli çalışmaları yapacağınızı ümit ediyor, gönderdiğiniz paketi size iade ediyorum. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler