Bahçeli demokrasisi!
4 ‘Hayır’cı milletvekili kesin ihraç istemiyle MDK’ye sevk edildi. İhracı istenen vekiller MHP’nin parti olarak evet kararı almadığına dikkat çekti.
MHP, anayasa değişiklik teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki oylaması sırasında “hayır” oyu vereceğini açıklayan MHP’li milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Okutan ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ı “kesin ihraç istemiyle” Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) sevk etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu Konya’da partisinin yönetim kadrosuyla birlikte bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda, MDK’ye de 4 isim hakkında “inceleme” yapılması talimatını vermişti. Toplantının son gününde basına yaptığı açıklamada da bu isimler için “siyasi fırıldaklar” ifadelerini kullanmıştı.
DP ve BBP ziyaretleri
Bahçeli’nin mevcut milletvekilleri Nuri Okutan, İsmail Ok ve Yusuf Halaçoğlu ile eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan hakkında işlem başlatılması talimatını vermesindeki en büyük etken de bu isimlerin Demokrat Parti (DP) ve BBP’ye yönelik ziyaretleri oldu. Bahçeli, hayırcı milletvekillerine Konya’da tepkisini, “Aramızda bulunuyorken miskin miskin yatıp partimizin lehine hiçbir saygıdeğer çalışma ve gayret göstermeyenlerin, şimdilerde hayır koalisyonuna katılıp çıldırmış gibi gezmeleri bir bakıma kara mizahtır” sözleriyle de bu duruma göndermelerde bulunmuştu. Bahçeli’nin bu kararı almasında, dört MHP’linin, anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında genel merkezin politikasına aykırı yaptıkları konuşmaları da etkili oldu. Milletvekillerinin geçmişteki konuşmalarını toplayarak, değerlendirmeye alacak olan Genel Merkez, yeni söylemlerini de dosyaya dahil edecek.
‘AKP’ye doğru savruldular ’
Disipline sevk edilen Nuri Okutan, kararla ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Biz evet derken, parti bu saate kadar bağlayıcı bir karar almış değil evetle ilgili. Parti kendi organlarıyla ilgili bir istişare yapıp karar almadı. Büyük kongre üyeleri olmak üzere partinin merkez yürütme kurulu, divanı, milletvekilleri il başkanlarını içine alan bir istişare toplantıları yapılmalıydı. Bunda neye karar verilse, evet veya hayır, burada bir parti kararı alınsaydı, biz buna uyardık.” Genel merkezin AKP’ye doğru savrulduğunu düşündüğünü söyleyen Okutan, “Konya kararı ‘evet’i nasıl yürütelim toplantısıydı. Evet, hayır diyelim toplantısı değildi. Evet demeyenlerin hain ilan edildiği bir toplantıydı bu. Biz parti disiplinini aştığımızı düşünmüyoruz; ama hayır diyenlerle ilgili Türkiye’de büyük bir baskı var” dedi.
‘Benim için şereftir ’
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ise şöyle konuştu: “Türkiye’nin bu kadar hassas ve sıkıntılı bir süreçten geçtiği ve referandum gibi milletin geleceğini ilgilendiren bir süreçte, ihracımın Türkiye gündemini işgal etmesi, arzu etmeyeceğim bir şeydir. Bir defa partimizin tüzüğünde net bir şekilde, parlamenter sistemin eksikliklerini giderip güçlendirerek yola devam etmesi vardır. Ben tüzüğüme sahip çıkıyorum, Balıkesir’de ne söylüyorsam Ankara’da da onu söylüyorum. Egemenlik bir kişiye teslim edilemez; kayıtsız şartsız milletindir. Bunun için milliyetçiler hayır diyor, ben de hayır diyorum. Bunun için ihraç edilmek benim için şereftir, onurdur.”
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza