Bahçeli'den 'mektupla siyaset' tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt Açılımı'yla ilgili Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki karşılıklı mektuplaşmayı "Mektupla siyaset Türkiye'ye çağ atlatmaz" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 12.10.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Lluis Maria de Puig'le yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermenistan'la hafta sonunda imzalanan protokollerle ilgili bir soru üzerine Bahçeli, yarın yapılacak partisinin Meclis grup toplantısında bir kez daha görüşlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

 

Mektup tepkisi

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubun hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
"Meclis Türkiye'nin çok saygın ve önemli bir kuruluşu. Ama fiziki mekan itibariyle mektupla görüşmeye ihtiyaç hissetmeyecek kadar da gruplan birbirine yakın yerlerde bulunmaktadır. Mektupla eğitim Türkiye'de devreden çıktı. Mektupla siyaset dönemi açmanın çok önemli bir yönü yoktur. Sayın Deniz Baykal ve Sayın Başbakan geçmişte çok sık bir araya gelebiliyorlardı. Bu konuda da bir araya gelip bir değerlendirme yapabilirler. Bugün Sayın Başbakan bir adım atmışsa, sayın Deniz Baykal da iki adım atarak bu mektupla görüşmeyi posta gecikmesinin ötesinde çok daha yakın bir süreç içerisinde gidermekte yarar var. Mektupla siyaset Türkiye'ye çağ atlatmaz. Mektupla siyaset Türkiye'de açılımın sonuçlanmasına katkı sağlamaz."

 

"Platonik aşkı da öğrenmiş olduk"

Bahçeli, mektupla ilgili 'platonik aşk' benzetmesinin yapıldığının hatırlatılması üzerine ise "Onu da öğrenmiş olduk. Sayın Başbakan'ın, platonik değil gerçekçi bir aşkı yaşadığını öğrendik" dedi. Bahçeli, Sarkisyan'ın Ermenistan maçı için gelecek olması ve maçta Azerbaycan bayraklarının yasaklanmasıyla ilgili bir soruya da "Onlar şık bir davranış olmamıştır. Türkiye Azerbaycan ilişkilerini daha güçlendirmek öyle bir ortamda mümkünken bayrak kısıtlamasıyla aradaki sevgi, saygı ve tarihi şuuru zedelemenin anlamı yoktur" karşılığını verdi.

 

PUİG'le görüşme

Bahçeli'nin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Puig'le görüşmesi ise yaklaşık 25 dakika sürdü. Bahçeli'nin Meclis'teki makamında yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşirken görüşmeye, MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ile Oktay Vural da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler