Bakan açıkladı: Trafik cezaları iptal mi edilecek?

Geçmişte kesilmiş trafik cezalarıyla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini açıklayan Bakan Ağbal, “Gerekli uyarı levhalarının olmadığı yerlerde, cezaların hakkaniyete uygun olmadığı durumlarla ilgili bir çalışma yapılabilir. Bu konuda kimse tereddüt etmesin, adaletten ve hakkaniyette asla ayrılmayız” dedi.

Bakan açıkladı: Trafik cezaları iptal mi edilecek?
Abone Ol google-news
DHA
Yayınlanma: 20.09.2016 - 17:09

Çorum'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şeker Fabrikası’nda yeni kampanya sezonu açılış törenine katılarak yaptığı konuşmada, "Dünyada gıda sektörünün önemi gittikçe ortaya çıkıyor. Tarım ve gıda artık stratejik sektör. Her ülke kendi kendine yetebildiği ölçüde sürdürülebilir bir ekonomik yapıya sahip durumda" dedi.

Ankara'dan karayoluyla Çorum'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şeker Fabrikası'nda yeni kampanya sezonu açılış törenine katıldı.

Bakanın yanı sıra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Şeker İş Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kampanya sezonu açılış töreninde yaptığı konuşmasında tarım ve gıda sektörlerinin ülkeler açısında stratejik sektörler haline geldiğini belirterek, "Şeker fabrikasının ilk inşaatını hatırlıyorum. Bu fabrikanın burada inşasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2016-2017 kampanyası için buradayız. Şeker pancarı üreticisi kardeşlerimize üreticilerime teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Emekleriyle yürekleriyle yoğurdular, ürettiler. Bugün yaptıklarının karşılığın aldılar. Allah bol kazançlar nasip etsin. Şeker pancarı üretimi önemli bir tarımsal girdi. Dünyada gıda sektörünün önemi gittikçe ortaya çıkıyor. Tarım ve gıda artık stratejik sektör. Her ülke kendi kendine yetebildiği ölçüde sürdürülebilir bir ekonomik yapıya sahip durumda" dedi.

Bakan Ağbal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ürünlerin çeşitleri çerçevesinde en doğru kompozisyon oluşturarsanız Şeker pancarından bugün ekmek yiyen 30 bin çiftçi var. Aileleriyle baktığınız zaman milyonun üzerinde vatandaş. Buradan ekmek yiyen Türk Şeker ve diğer fabrikalarda binlerce işçi var. Bu sektörden ekmek yiyen nakliyeciler var. Tarım sektörünü her zaman destekledik. Her zaman desteklemeye devam edeceğis. 2016 yılında bütçeden 17 milyar liralık kaynağı çiftçimize veriyoruz. Farklı sektörlerde üretim yaparn çiftçilerimiz var. Yapmış olduğumuz ödemeler yıldan yıla artıyor. Yeter ki çiftçilerimizin gelirleri artsın. Yemde ve gübrede katma değer vergisi kalktı. Yeter ki, çiftinin üretim maliyeti azalıp daha fazla kazansın. Bundan sonraki dönemlerde çiftçilere olan destek devam edecek. Şeker pancarı üretimin stratejik üretim olarak görüyoruz. Şeker Çiftçilerimizin önemini biliyoruz. Şeker pancarı üretecinin cebine giren paranın her zaman artmasını istiyoruz. 2015-2016 yılı fiyatları iyi fiyatlardı. Şeker pancarı çiftçisi daha fazla kazansın. Çorum’da ve diğer illerde şeker pancarı üreticileri bundan sonraki süreçte daha fazla kazanmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hükümet olarak ne gerekiyorsa bunu yapacağız."

Bu ülkenin kaynaklarının daha doğru kullanılması gerektiğini kaydeden Bakan Naci Ağbal, "Şeker fabrikasının özelleştirilmesi birçok şirketin özelleştirilmesinden çok farklı. TÜPRAŞ’ı özelleştirebilirsiniz ancak iş şeker fabrikasına gelince bu konuyu kırk kere düşünmeniz lazım. Türkiye’de şeker özelleştirmesi yapacaksak üreticisi ve işçiler olmadan hiçbir şeye imza atamayız. Bu konuda daha önce yapılan çalışlar var. Bunlar öneli çalışmalar. Oluşturulan stratejiye göre başlatılan özellişterme çalışmaları var. Ama gelinen noktada bu çalışmaların tekrar gözden geçirilmesine ihtiyaç var. Şeker iş sendikası, PANKOBİRLİK be diğer paydaşlarla yoğun görüşmeler yapıyoruz. tüm istişareler sonunda tüm paydaşları memnun edecek şeker özelleştirme stratejisini hep beraber oluşturacağız" dedi.

“İDAM GELİRSE URGANLAR BİZDEN”

Öğle yemeğini Şeker Fabrikası’nda yiyen Bakan Ağbal, buradan Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (ÇESOB) geçti. Ziyarette konuşan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ağbal’a, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına idam cezasının getirilmesi halinde idam için urganların esnaf tarafından karşılanacağını iletti. 

Konuşmaların ardından ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Bakan Ağbal’a çeşitli hediyeler verdi. 1998 yılında Çorum’da nişanlanan Bakan Ağbal’a nişan fotoğrafı takdim edildi. Hediyeyi alırken Bakan Ağbal duygulandı.



SÜRÜCÜLERİ TUZAĞA DÜŞÜRMEYE YÖNELİK BİR ANLAYIŞ KABUL EDİLEMEZ

Daha sonra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç'ı makamında ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Burada basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Bakan Ağbal, kredi kartı alışverişlerindeki taksit düzenlemesi ve TEDES cezalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın birlikte çalışarak hayata geçirdiği bir sistem olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, "Buradaki amaç belediyelerin kent içi trafik akışını sağlayacak şekilde bir inisiyatif alması ve trafik kurallarının uygulanmasına yönelik bir yaptırım olmasıydı. Bu doğru bir projeydi. Belediyeler kendi illerine yatırım yaptılar, elektronik denetim sitemlerini kurdular. Ben bu sistemin yaygınlaşmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Sistem devam edecek. Ancak sistemin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için sürücülerin bu noktalara gelmeden önce uyarı levhaları ile uyarılması gerekiyor. Tuzak kurulacak şekilde uygulamak doğru ve adaletli bir sistem değil. Sistem üzerinde kesilmiş cezalarda doğru cezalar değil. Sistemle ilgili standartları yeniden belirlenecek. Sürücüleri tuzağa düşürmeye yönelik bir anlayışı asla kabul etmeyiz” dedi.

"KAMERA ARALIKLARI BELLİ BİR STANDARDA BAĞLANACAK"

Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri'nin kurulmasına ilişkin yeni standartların getirildiğini belirten Bakan Ağbal, "Sistemlerdeki kamera aralıklarının belli bir standartlarda olacak. Sistemin olduğu güzergah üzerindeki sürücülerin açıktan uyarıldığı levhalar olacak. Böylece sürücülerde böyle bir denetim sistemi olduğunu bilerek araçlarını kullanacaklar. Buradaki amacımız herkesin trafik kurallarına uygun şekilde araçlarını kullanmaları ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçmektir” diye konuştu.

"CEZALARIN HAKKANİYETLİ OLMADIĞI DURUMLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILABİLİR"

Geçmişte kesilmiş trafik cezalarıyla ilgili de bir çalışma yapılması gerektiğini açıklayan Bakan Ağbal, “Gerekli uyarı levhalarının olmadığı yerlerde, cezaların hakkaniyete uygun olmadığı durumlarla ilgili bir çalışma yapılabilir. Bu konuda kimse tereddüt etmesin, adaletten ve hakkaniyette asla ayrılmayız” dedi.

Kredi kartına taksit konusunda da açıklamaya yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli koordinasyonunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. BDDK ve Kalkınma Bakanlığı’nca çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Bakan Ağbal, tüketim harcamalarında ve kredi hacminde bir yavaşlama söz konusu olduğu için kredi kartı alışverişlerindeki taksit seçeneklerinin yeniden düzenleneceğini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla kredi kartındaki düzenlemelere son şeklinin verileceğini ve çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Bakan Ağbal, "Özellikle yerli üretime dayalı ürünlerde taksit sayılarının artırılmasına yönelik bir gayret içerisindeyiz. Bu son derece önemli. Çünkü cari açığı artıracak bir kredi seçeneği düşünmüyoruz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler