Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarıyla beraber Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, İsviçre’nin Cenevre şehrindeki BM Cenevre Ofisi’nde bir araya geldi. Toplantı öncesi Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 29.10.2019 - 23:01
Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yarın gerçekleşmesi planlanan Suriye Anayasa Komitesi öncesinde üçlü toplantıya katıldı.

Görüşme öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü" denildi.

GUTERRES: EŞSİZ BİR FIRSAT

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM'nin internet sitesinden yayınladığı açıklamada yarın gerçekleştirilecek Suriye Anayasa Komitesi toptantısı ile ilgili "İlk kez, Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti ve muhalefetteki Suriye Müzakere Komisyonu, sivil toplumla birlikte bir arada oturacak ve Suriye çatışmasının trajedisinden çıkma yolunda ilk adımı atacak. Bu eşsiz fırsatı memnuniyetle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler