Bakan Kaya: Nafakada kadınların ve erkeklerin mağdur olmayacağı bir sistemi getiriyoruz
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, boşanmaların ardından bağlanan nafaka konusunda bakanlığın yaptığı yeni çalışmanın detayları hakkında katıldığı canlı yayında açıklama yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın "Boşanılan eş hiçbir zaman SGK gibi görülmemeli" değerlendirmesiyle sinyalini verdiği çalışmanın detaylarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya canlı yayında açıkladı.
CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Kaya, 'ömür boyu nafaka' konusunda bir çalışma yapıldığını ve sorunun çözüleceğini belirtti.
Bakan konuyla ilgili şöyle konuştu:
"Bu kısa süreli evliliklerde ömür boyu nafaka verildiğine dair şeyler var ve bu konuda bir çalışma yapılması bizden istendi. Biz Adalet Bakanlığı ile birlikte bu konuy çalıştık. Kadınların ve erkeklerin mağdur olmayacağı bir sistemi inşallah getiriyoruz. evlet ihtiyaç sahibi kadınlara destek olacak. Asla ve asla kadınlarımızı mağdur etmeyecek bir modelle kadınlarımıza destek olacağız. İhtiyaç sahibi olan kadınlara desteği devletin vereceği bir çalışmayı Adalet Bakanlığı ve Mağdur Hakları Dairesi ile birlikte yaptık."
"YENİ DÖNEMDE YASALARI MECLİS YAPIYOR"
Bakan Kaya, taslağın yasalaşma süresi hakkında ise "Adalet Bakanlığımız çalışmayı bize iletti. Yeni dönemde biliyorsunuz artık yasaları Meclis yapacak. İnşallah önümüzdeki dönem çözüm üretilecek konulardan bir tanesi" dedi.
ÇOCUK HARCI MESELESİ ÇÖZÜLECEK
Bakan Kaya, boşanan çiftlerin mahkeme kararı ile çocuklarıyla görüşmelerinde yaşanan 'çocuk haczi' uygulaması için de "Bu mesele de çözülmüş olacak. Hiç bir evlada, çocuğa yanlış bir muamele yapılamaz. Çocuğu eşya gibi gören, tutunakla çocuk tesliminin yapıldığı dönemi de değiştireceğiz" diye konuştu.
<haber-yatay:1005979,959881>
ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL İSTİSMAR
Son dönemde artan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ile ilgili de konuşan Bakan Kaya şunları söyledi:
Burada en önemli öncelikle çocuklarımız korumak. Toplumsal olarak bilinçlendirmeyi farkındalığı arttıracağız. Çocukların ihmal ve istismardan korunması ile ilgili bir komisyon kurduk kanuni olarak düzenlemelerle ilgili ve koruyucu eylem planları ile ilgili sonuçlar çıktı bu komisyondan.
Çocukla ilgili hizmet veren tüm çalışanların da kontrolden geçirilmesi gerekiyor.
Bu konu da özellikle aileler ve çocukların bilinçlendirilmesi önemli. Çocuklara özel bölgeleri ile ilgili eğitimler veriyoruz. 2 yaştan itibaren her çocuk bu eğitimden geçirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri şart. Yüzde 100 her öğretmenin de bu konuda eğitilmesi gerekiyor. Öncelikle koruyacağız. Bir çocuk eğer istismara uğradıysa asla üstünün örtünmesine kimse müsaade etmeyecek. Ailelerin bu konuda bilinçli olup hiç bir şeyden çekinmeden şikayette bulunması lazım İhmal ve istismarın üstünü kimsenin örtmesine izin vermeyeceğiz.
Bu kişiler en ağır cezaları almalı. Bu konuların ancak cezalar üzerinden konuşulmasının koruyucu ve farkındalık arttıracak çalışmaları gölgelediğini düşünüyorum. Zaten ceza olarak gereken yapılır yasal düzenlemeler şu anda hazırlanıyor ancak öncelikli olarak çocuklarımızı korumalıyız.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- DEM Partili vekillerle 'Suriye' atışması!